,, ,

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ailesi adına yaptırılan Hocaoğlu Camii’nin açılışına katıldı.

Gündem 08.04.2022 - 19:13, Güncelleme: 08.04.2022 - 19:13 4934+ kez okundu.
 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ailesi adına yaptırılan Hocaoğlu Camii’nin açılışına katıldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ailesi adına yaptırılan Hocaoğlu Camii’nin açılışına katıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde ailesi adına yaptırılan Hocaoğlu Camii’nin açılışına katıldı.  Mustafa Şentop, bugün, Süleymanpaşa ilçesinin Yüzüncüyıl mahallesinde ailesi adına yaptırılan Hocaoğlu Camii’nin açılışını yaptı. Caminin açılışına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AKP Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül ile mahalleliler katıldı.  9,5 MİLYON LİRAYA MAL OLDU  Açılış öncesi Şentop’un hafız olan oğlu Ömer Asım Şentop, Kuran okudu. Açılış konuşmasında Tövbe Suresi’nin 18. ayetini okuyan Şentop, şunları söyledi:  "Cenab-ı Hak, Tövbe Suresi 18. Ayette, ‘Camileri, mescitleri Allah'a ve ahiret gününe iman edenler, namazı kılanlar, zekatı verenler’, ama çok ilginç bir şey, normal Kuran-ı Kerim’deki ayette akışına baktığımızda biraz sürpriz gibi gelen bir ifade daha var ‘ve Allah'tan başkasından korkmayanlar imar eder’ diyor. Yani ‘Allah'a hayatında iman edenler, namaz kılanlar, zekat verenler, Allah’tan başkasından korkmayanlar camileri imar ederler’ diyor. Dolayısıyla bu caminin imarına katılan bütün arkadaşlarımız, mimarından ustasına, ayni, nakdi yardımda bulunan, gönülden destekleyen herkes bu vasıfları bünyesinde taşıyan insanlar olarak aslında bu ayette de ifade ediliyor. ‘Allah'tan başkasından korkmayan’, bu eksik olursa muhtemelen camilerin yapımı gerçekleşmiyor. Buna da sahip olması gerekiyor, bütün bu sürece katılan herkesin. Küçük büyük emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada büyük ihtiyaçtı. Bilhassa ileri yaşlı olan büyüklerimiz her gördüğünde beni ilk sordukları şey buydu, ‘ne zaman bitecek, açılacak’ diye. Bugün resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Katılımınız içinde hepinize teşekkür ediyorum. Camilerin esas hikmeti cemaattir. Cenabı Hak camiyi taşıracak. Buranın yetmeyeceği cemaatten camilerimize nasip etsin. Hepinize çok teşekkür ediyorum, hayırlı olsun."  Konuşmaların ardından Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek tarafından dua okundu. Cami 9,5 milyon TL'ye mal oldu. Şentop ve beraberindekiler, 750 kişinin aynı anda namaz kılabildiği camide cuma namazı kıldı.  HABER:FERHAT AKGÜN 
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ailesi adına yaptırılan Hocaoğlu Camii’nin açılışına katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde ailesi adına yaptırılan Hocaoğlu Camii’nin açılışına katıldı. 

Mustafa Şentop, bugün, Süleymanpaşa ilçesinin Yüzüncüyıl mahallesinde ailesi adına yaptırılan Hocaoğlu Camii’nin açılışını yaptı. Caminin açılışına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AKP Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül ile mahalleliler katıldı. 

9,5 MİLYON LİRAYA MAL OLDU 

Açılış öncesi Şentop’un hafız olan oğlu Ömer Asım Şentop, Kuran okudu. Açılış konuşmasında Tövbe Suresi’nin 18. ayetini okuyan Şentop, şunları söyledi: 

"Cenab-ı Hak, Tövbe Suresi 18. Ayette, ‘Camileri, mescitleri Allah'a ve ahiret gününe iman edenler, namazı kılanlar, zekatı verenler’, ama çok ilginç bir şey, normal Kuran-ı Kerim’deki ayette akışına baktığımızda biraz sürpriz gibi gelen bir ifade daha var ‘ve Allah'tan başkasından korkmayanlar imar eder’ diyor. Yani ‘Allah'a hayatında iman edenler, namaz kılanlar, zekat verenler, Allah’tan başkasından korkmayanlar camileri imar ederler’ diyor. Dolayısıyla bu caminin imarına katılan bütün arkadaşlarımız, mimarından ustasına, ayni, nakdi yardımda bulunan, gönülden destekleyen herkes bu vasıfları bünyesinde taşıyan insanlar olarak aslında bu ayette de ifade ediliyor. ‘Allah'tan başkasından korkmayan’, bu eksik olursa muhtemelen camilerin yapımı gerçekleşmiyor. Buna da sahip olması gerekiyor, bütün bu sürece katılan herkesin. Küçük büyük emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada büyük ihtiyaçtı. Bilhassa ileri yaşlı olan büyüklerimiz her gördüğünde beni ilk sordukları şey buydu, ‘ne zaman bitecek, açılacak’ diye. Bugün resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Katılımınız içinde hepinize teşekkür ediyorum. Camilerin esas hikmeti cemaattir. Cenabı Hak camiyi taşıracak. Buranın yetmeyeceği cemaatten camilerimize nasip etsin. Hepinize çok teşekkür ediyorum, hayırlı olsun." 

Konuşmaların ardından Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek tarafından dua okundu. Cami 9,5 milyon TL'ye mal oldu. Şentop ve beraberindekiler, 750 kişinin aynı anda namaz kılabildiği camide cuma namazı kıldı. 

HABER:FERHAT AKGÜN 

Tekirdağ HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.