,, ,

Tarsus Belediyesi, doğru ve sürdürülebilir tarım için çiftçilere yönelik bilgilendirme yaptı

Gündem 05.04.2022 - 16:31, Güncelleme: 05.04.2022 - 16:31 5075+ kez okundu.
 

Tarsus Belediyesi, doğru ve sürdürülebilir tarım için çiftçilere yönelik bilgilendirme yaptı

Tarsus Belediyesi, doğru ve sürdürülebilir tarım için çiftçilere yönelik bilgilendirme yaptı
Tarsus Belediyesi, doğru ve sürdürülebilir tarım için çiftçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.  Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Tarsus’ta ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, erişilebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, çiftçilerin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla, üretici çiftçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Akçakocalı ve Bağlar köylerinde tarım ile uğraşan çiftçilere tarımsal girdiler, doğru kullanım, tarımsal ilaç ve gübrenin uygun alanda kullanması gibi konularda ekili arazilerinde bilgilendirmeler yapıldı.  DAHA DOĞRU BİR TARIM HEDEFLENİYOR  Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı ziraat mühendisleri tarafından yapılan bilgilendirmelerde, çiftçilerin bilgi ihtiyaçlarının zamanında karşılanması, kaliteli üretim ve birim alandan daha fazla verim alınması hedefleniyor. Uygulama, çiftçilerin karşılaştıkları sorunları çözmelerine yardımcı olacak yetenekleri kazandırmayı amaçlıyor. 
Tarsus Belediyesi, doğru ve sürdürülebilir tarım için çiftçilere yönelik bilgilendirme yaptı

Tarsus Belediyesi, doğru ve sürdürülebilir tarım için çiftçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor. 

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Tarsus’ta ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, erişilebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, çiftçilerin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla, üretici çiftçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Akçakocalı ve Bağlar köylerinde tarım ile uğraşan çiftçilere tarımsal girdiler, doğru kullanım, tarımsal ilaç ve gübrenin uygun alanda kullanması gibi konularda ekili arazilerinde bilgilendirmeler yapıldı. 

DAHA DOĞRU BİR TARIM HEDEFLENİYOR 

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı ziraat mühendisleri tarafından yapılan bilgilendirmelerde, çiftçilerin bilgi ihtiyaçlarının zamanında karşılanması, kaliteli üretim ve birim alandan daha fazla verim alınması hedefleniyor. Uygulama, çiftçilerin karşılaştıkları sorunları çözmelerine yardımcı olacak yetenekleri kazandırmayı amaçlıyor. 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.