,, ,

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kilis'te Depremzede Çiftçileri Destekliyor

Gündem 17.08.2023 - 11:52, Güncelleme: 17.08.2023 - 11:54 3900+ kez okundu.
 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kilis'te Depremzede Çiftçileri Destekliyor

Kilis’te 450 depremzede çiftçiye zeytin üretimindeki verimi arttırmak için organik sertifikalı gübre dağıtıldı. Gübre, zeytinin kalitesini ve yağ oranını yükseltecek.
Kilis 'te 450 depremzede çiftçiye zeytin üretimindeki verimi arttırmak için organik sertifikalı gübre dağıtıldı. "Afet Bölgesi İllerinden Kilis'te Organik Tarım Faaliyetinin Sürdürülebilirliği Projesi" kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde 450 çiftçiye organik sertifikalı gübre dağıtımı töreni düzenlendi. AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanının talimatlarıyla Tarım ve Orman Bakanlığının her dönem çiftçilerin yanında olduğunu ve bundan sonra bu desteklerin artarak devam edeceğini söyledi. Dal, gübrenin, zeytinin daha da verimini arttırmak için güzel bir katkı olacağını belirtti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu da organik tarım desteklemeleri, iyi tarım uygulamaları, sağlıklı gıdaya ulaşmak noktasında önemli olduğunu kaydetti. Dağıtılan gübrenin zeytinin kalitesini arttırmaya yönelik olduğunu aktaran Kökçüoğlu, zeytin üretiminde özellikle organik ve iyi tarımla uğraşan çiftçilere zeytinyağının verimini arttırmaya yönelik bir gübre olduğunu ifade etti. Gübrenin doğru zamanda kullanılması için üreticilere tavsiyede bulunan Kökçüoğlu, projeye katkı sunanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından çiftçilere organik sertifikalı gübre dağıtımı yapıldı.
Kilis’te 450 depremzede çiftçiye zeytin üretimindeki verimi arttırmak için organik sertifikalı gübre dağıtıldı. Gübre, zeytinin kalitesini ve yağ oranını yükseltecek.

Kilis 'te 450 depremzede çiftçiye zeytin üretimindeki verimi arttırmak için organik sertifikalı gübre dağıtıldı.

"Afet Bölgesi İllerinden Kilis'te Organik Tarım Faaliyetinin Sürdürülebilirliği Projesi" kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde 450 çiftçiye organik sertifikalı gübre dağıtımı töreni düzenlendi.

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanının talimatlarıyla Tarım ve Orman Bakanlığının her dönem çiftçilerin yanında olduğunu ve bundan sonra bu desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Dal, gübrenin, zeytinin daha da verimini arttırmak için güzel bir katkı olacağını belirtti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu da organik tarım desteklemeleri, iyi tarım uygulamaları, sağlıklı gıdaya ulaşmak noktasında önemli olduğunu kaydetti.

Dağıtılan gübrenin zeytinin kalitesini arttırmaya yönelik olduğunu aktaran Kökçüoğlu, zeytin üretiminde özellikle organik ve iyi tarımla uğraşan çiftçilere zeytinyağının verimini arttırmaya yönelik bir gübre olduğunu ifade etti.

Gübrenin doğru zamanda kullanılması için üreticilere tavsiyede bulunan Kökçüoğlu, projeye katkı sunanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından çiftçilere organik sertifikalı gübre dağıtımı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.