,, ,

Tansu Çiller Partisini Kurdu

Siyaset 04.11.2022 - 12:04, Güncelleme: 04.11.2022 - 12:18 4124+ kez okundu.
 

Tansu Çiller Partisini Kurdu

Tansu Çiller Partisini Kurdu
Siyaset kulislerine düşen haberlere göre Eski Başbakan ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller , beklenen hamlesini yaptı ve partisini kurdu. Kulis bilgilerine göre Çiller’in partisinin adı Merkez Sağ… Parti’nin Genel Başkanlığına Isparta eski Milletvekili Ömer Bilgin getirildi. Genel Başkan Yardımcılığında ise yine Ispartalı bir isim Zeki Battal yer alıyor. Eski Başbakan ve Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller 'in yeni parti kurarak siyasete geri döneceği kulislere bomba gibi düşmüştü. Daha önce iktidara yakınlığıyla bilinen ATV 'deki programda, "Ben milletimi özledim. Ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum. Her şeyden daha fazla tecrübelerimi paylaşmak istiyorum" diyen Tansu Çiller'in iddialara göre partisinin kuruluşu tamamlandı. Sosyal medyada kulis haberler paylaşmasıyla bilinen Ankara Kuşu, "Çiller’in partisinin ismini ilk benden duyun" diyerek kuruluşu tamamlandığını açıkladı. Çiller’in partisinin isminin "Merkez Sağ" olacağını belirten Ankara Kuşu, Genel Başkanın ise İçişleri Bakanı Soylu'ya yakın DYP ’nin eski teşkilat başkanı olan Halil İbrahim Şahinler olduğunu belirtti. Ancak, partinin Genel Başkanlığında Isparta Eski Milletvekili Ömer Bilgin getirildi. Pazartesi günü kuruluşu tamamlanan Merkez Sağ Parti’nin önümüzdeki süreçte Genel Kongreye giderek Genel Başkanlığına Tansu Çiller’in getirileceği konuşuluyor. Haber Sulh Yazı İşleri Müdürü Bora Tüfekli , Merkez Sağ Parti Genel Başkanı Ömer Bilgin’e ulaşarak gelişmeler hakkında bilgi aldı. Bilgin, partinin kuruluşunun tamamlandığını belirterek; “Bizler memleketine milletine hizmet etmek isteyen isimler olarak bir kıvılcımı ateşledik. Emanetçiyiz. İnşallah daha güzel günlere gitmek için bir yola çıktık. Allah utandırmasın diyoruz. Önümüzdeki günlerde partimizin gidişatı ile ilgili kapsamlı değerlendirmeler yapacağız. Isparta’ya selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz” dedi. Merkez Sağ Parti ’nin Genel Başkanvekili ise dikkat çeken bir isim. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ’ya yakınlığıyla bilinen Halil İbrahim Şahiner . Öte yandan Çiller’in A takımındaki diğer isim de Ispartalı… O isim Zeki Battal… Zeki Battal daha önce farklı siyasi partilerde de üst düzey görevler alan bir sim. Son olarak Doğru Yol Partisi ’nin Isparta’daki örgütlenmesinin başında yer alan Zeki Battal’ın Merkez Sağ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği öğrenildi. Zeki Battal, Yazı İşleri Müdürümüz Bora Tüfekli ’ye yaptığı değerlendirmede “Partimizin kuruluş aşamasını tamamladık. Şimdi memleketimiz için güzel şeyler yapma zamanı. Bir süreç işliyor. Biz bu sürecin içerisinde tüm varlığımızla yer alacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi. Merkez Sağ Partinin Isparta İl Başkanlığı için ise Furkan Özdemir ismi telaffuz ediliyor. Parti’nin kuruluşu ile ilgili resmi açıklamaların önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılması da bekleniyor.  Haber : Bora Tüfekli    
Tansu Çiller Partisini Kurdu

Siyaset kulislerine düşen haberlere göre Eski Başbakan ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller , beklenen hamlesini yaptı ve partisini kurdu. Kulis bilgilerine göre Çiller’in partisinin adı Merkez Sağ… Parti’nin Genel Başkanlığına Isparta eski Milletvekili Ömer Bilgin getirildi. Genel Başkan Yardımcılığında ise yine Ispartalı bir isim Zeki Battal yer alıyor.

Eski Başbakan ve Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller 'in yeni parti kurarak siyasete geri döneceği kulislere bomba gibi düşmüştü. Daha önce iktidara yakınlığıyla bilinen ATV 'deki programda, "Ben milletimi özledim. Ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum. Her şeyden daha fazla tecrübelerimi paylaşmak istiyorum" diyen Tansu Çiller'in iddialara göre partisinin kuruluşu tamamlandı.

Sosyal medyada kulis haberler paylaşmasıyla bilinen Ankara Kuşu, "Çiller’in partisinin ismini ilk benden duyun" diyerek kuruluşu tamamlandığını açıkladı. Çiller’in partisinin isminin "Merkez Sağ" olacağını belirten Ankara Kuşu, Genel Başkanın ise İçişleri Bakanı Soylu'ya yakın DYP ’nin eski teşkilat başkanı olan Halil İbrahim Şahinler olduğunu belirtti.

Ancak, partinin Genel Başkanlığında Isparta Eski Milletvekili Ömer Bilgin getirildi. Pazartesi günü kuruluşu tamamlanan Merkez Sağ Parti’nin önümüzdeki süreçte Genel Kongreye giderek Genel Başkanlığına Tansu Çiller’in getirileceği konuşuluyor.

Haber Sulh Yazı İşleri Müdürü Bora Tüfekli , Merkez Sağ Parti Genel Başkanı Ömer Bilgin’e ulaşarak gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Bilgin, partinin kuruluşunun tamamlandığını belirterek; “Bizler memleketine milletine hizmet etmek isteyen isimler olarak bir kıvılcımı ateşledik. Emanetçiyiz. İnşallah daha güzel günlere gitmek için bir yola çıktık. Allah utandırmasın diyoruz. Önümüzdeki günlerde partimizin gidişatı ile ilgili kapsamlı değerlendirmeler yapacağız. Isparta’ya selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz” dedi.

Merkez Sağ Parti ’nin Genel Başkanvekili ise dikkat çeken bir isim. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ’ya yakınlığıyla bilinen Halil İbrahim Şahiner .

Öte yandan Çiller’in A takımındaki diğer isim de Ispartalı… O isim Zeki Battal… Zeki Battal daha önce farklı siyasi partilerde de üst düzey görevler alan bir sim. Son olarak Doğru Yol Partisi ’nin Isparta’daki örgütlenmesinin başında yer alan Zeki Battal’ın Merkez Sağ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği öğrenildi.

Zeki Battal, Yazı İşleri Müdürümüz Bora Tüfekli ’ye yaptığı değerlendirmede “Partimizin kuruluş aşamasını tamamladık. Şimdi memleketimiz için güzel şeyler yapma zamanı. Bir süreç işliyor. Biz bu sürecin içerisinde tüm varlığımızla yer alacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Merkez Sağ Partinin Isparta İl Başkanlığı için ise Furkan Özdemir ismi telaffuz ediliyor.

Parti’nin kuruluşu ile ilgili resmi açıklamaların önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılması da bekleniyor. 

Haber : Bora Tüfekli

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.