,, ,

Sultanahmet te gezilecek tarihi yerler

Seyahat 19.06.2023 - 15:06, Güncelleme: 19.06.2023 - 15:14 16919+ kez okundu.
 

Sultanahmet te gezilecek tarihi yerler

Sultanahmet te gezilecek tarihi yerler
Sultanahmet , İstanbul'un tarihi ve turistik bir bölgesidir. Birçok önemli tarihi yer Sultanahmet bölgesinde bulunmaktadır. İşte Sultanahmet'te gezilebilecek bazı tarihi yerler: Ayasofya ( Hagia Sophia ): İstanbul 'un en ikonik yapılarından biri olan Ayasofya, Bizans İmparatorluğu döneminde kilise olarak inşa edilmiş, daha sonra Osmanlı İmparatorluğu döneminde camiye dönüştürülmüş ve günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Sultanahmet Camii (Mavi Camii): Mavi Camii olarak da bilinen Sultanahmet Camii, 17. yüzyılda Osmanlı Sultanı I. Ahmed tarafından yaptırılmıştır. Türkiye'nin en önemli ve güzel camilerinden biridir. Topkapı Sarayı: Osmanlı İmparatorluğu 'nun eski başkenti olan İstanbul'da bulunan Topkapı Sarayı , Osmanlı padişahlarının ikametgahı ve yönetim merkeziydi. Sarayda müze olarak sergilenen birçok tarihi eser ve koleksiyon bulunmaktadır. Yerebatan Sarnıcı : İstanbul'un en büyük yer altı sarnıcı olan Yerebatan Sarnıcı , Bizans İmparatoru I. Justinianus döneminde inşa edilmiştir. Sütunlar arasında dolaşarak sarnıcı keşfedebilirsiniz. Arkeoloji Müzeleri: Sultanahmet 'te bulunan Arkeoloji Müzeleri, çeşitli tarihi eserlerin sergilendiği bir komplekstir. Eski Şark Eserleri Müzesi , Arkeoloji Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi 'nden oluşur. Kapalıçarşı: Sultanahmet 'e yakın olan Kapalıçarşı , dünyanın en eski ve en büyük kapalı çarşılarından biridir. Çarşıda çeşitli dükkanlarda takılar, tekstil ürünleri, deri eşyalar, halılar ve daha fazlası bulunmaktadır. Bu sadece Sultanahmet 'te gezilebilecek bazı tarihi yerlerin bir listesidir. İstanbul'un tarihi zenginliklerini keşfetmek için Sultanahmet 'i gezip görmek önemli bir başlangıç noktası olacaktır.
Sultanahmet te gezilecek tarihi yerler

Sultanahmet , İstanbul'un tarihi ve turistik bir bölgesidir. Birçok önemli tarihi yer Sultanahmet bölgesinde bulunmaktadır. İşte Sultanahmet'te gezilebilecek bazı tarihi yerler:

  1. Ayasofya ( Hagia Sophia ): İstanbul 'un en ikonik yapılarından biri olan Ayasofya, Bizans İmparatorluğu döneminde kilise olarak inşa edilmiş, daha sonra Osmanlı İmparatorluğu döneminde camiye dönüştürülmüş ve günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

  2. Sultanahmet Camii (Mavi Camii): Mavi Camii olarak da bilinen Sultanahmet Camii, 17. yüzyılda Osmanlı Sultanı I. Ahmed tarafından yaptırılmıştır. Türkiye'nin en önemli ve güzel camilerinden biridir.

  3. Topkapı Sarayı: Osmanlı İmparatorluğu 'nun eski başkenti olan İstanbul'da bulunan Topkapı Sarayı , Osmanlı padişahlarının ikametgahı ve yönetim merkeziydi. Sarayda müze olarak sergilenen birçok tarihi eser ve koleksiyon bulunmaktadır.

  4. Yerebatan Sarnıcı : İstanbul'un en büyük yer altı sarnıcı olan Yerebatan Sarnıcı , Bizans İmparatoru I. Justinianus döneminde inşa edilmiştir. Sütunlar arasında dolaşarak sarnıcı keşfedebilirsiniz.

  5. Arkeoloji Müzeleri: Sultanahmet 'te bulunan Arkeoloji Müzeleri, çeşitli tarihi eserlerin sergilendiği bir komplekstir. Eski Şark Eserleri Müzesi , Arkeoloji Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi 'nden oluşur.

  6. Kapalıçarşı: Sultanahmet 'e yakın olan Kapalıçarşı , dünyanın en eski ve en büyük kapalı çarşılarından biridir. Çarşıda çeşitli dükkanlarda takılar, tekstil ürünleri, deri eşyalar, halılar ve daha fazlası bulunmaktadır.

Bu sadece Sultanahmet 'te gezilebilecek bazı tarihi yerlerin bir listesidir. İstanbul'un tarihi zenginliklerini keşfetmek için Sultanahmet 'i gezip görmek önemli bir başlangıç noktası olacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.