,, ,

Sudan ordusu lideri Burhan, Mısır'a gitti

Dünya 29.08.2023 - 16:20, Güncelleme: 29.08.2023 - 16:28 15413+ kez okundu.
 

Sudan ordusu lideri Burhan, Mısır'a gitti

"Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı, Mısır'da önemli görüşme için El-Alameyn'e gitti. Ordu ile HDK arasındaki çatışmalar devam ediyor, BM ise 4,3 milyon kişinin yerinden olduğunu açıkladı."
Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmek üzere Mısır'ın El-Alameyn kentine gitti. Sudan resmi haber ajansı MENA'ya göre, Nisan ortasından bu yana ilk kez başkent Hartum'un dışına çıkan Burhan, görüşmenin içeriği hakkında bilgi paylaşmadı. Sudan Egemenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada, Burhan'ın Sisi ile "Sudan'daki gelişmeler ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesi" konularını görüşmek üzere Mısır'a gittiği bildirildi. Sudan'da ordu ile HDK arasındaki çatışmalar devam ediyor Sudan ordusu, bir zamanlar desteklediği ancak bağımsız ve paralel bir ordu gibi davranması nedeniyle tehdit olarak gördüğü HDK'nin 2 yıl içinde tamamen orduya entegrasyonunu istemişti. HDK'nin, sivil hükümetin ardından yaklaşık 10 yıla yayılan bir süreçte bunu kabul edebileceğini açıklamasıyla başlayan sözlü savaş ve gerginlik, 15 Nisan sabahı taraflar arasında başkent Hartum ve çeşitli kentlerde silahlı çatışmaya dönüşmüştü. 5. ayına giren ve Hartum ve çevresiyle özellikle batıdaki kentlerde hala süren şiddetli çatışmalarda, çoğu sivil 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler, Sudan'daki çatışmalar nedeniyle 4,3 milyondan fazla kişinin yerinden olduğunu bildirdi.
"Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı, Mısır'da önemli görüşme için El-Alameyn'e gitti. Ordu ile HDK arasındaki çatışmalar devam ediyor, BM ise 4,3 milyon kişinin yerinden olduğunu açıkladı."

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es- Sisi ile görüşmek üzere Mısır'ın El-Alameyn kentine gitti.

Sudan resmi haber ajansı MENA'ya göre, Nisan ortasından bu yana ilk kez başkent Hartum'un dışına çıkan Burhan, görüşmenin içeriği hakkında bilgi paylaşmadı.

Sudan Egemenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada, Burhan'ın Sisi ile "Sudan'daki gelişmeler ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesi" konularını görüşmek üzere Mısır'a gittiği bildirildi.

Sudan'da ordu ile HDK arasındaki çatışmalar devam ediyor

Sudan ordusu, bir zamanlar desteklediği ancak bağımsız ve paralel bir ordu gibi davranması nedeniyle tehdit olarak gördüğü HDK'nin 2 yıl içinde tamamen orduya entegrasyonunu istemişti.

HDK'nin, sivil hükümetin ardından yaklaşık 10 yıla yayılan bir süreçte bunu kabul edebileceğini açıklamasıyla başlayan sözlü savaş ve gerginlik, 15 Nisan sabahı taraflar arasında başkent Hartum ve çeşitli kentlerde silahlı çatışmaya dönüşmüştü.

5. ayına giren ve Hartum ve çevresiyle özellikle batıdaki kentlerde hala süren şiddetli çatışmalarda, çoğu sivil 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler, Sudan'daki çatışmalar nedeniyle 4,3 milyondan fazla kişinin yerinden olduğunu bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.