,, ,

Suat Arıkan'dan Müzikle Dolu Renkli Düşler

Kültür-Sanat 07.11.2023 - 14:49, Güncelleme: 07.11.2023 - 14:49 31333+ kez okundu.
 

Suat Arıkan'dan Müzikle Dolu Renkli Düşler

Suat Arıkan, ‘Akustik Düşler’ sergisiyle müzik ve resim arasındaki ilişkiye yeni bir bakış açısı sunuyor. Sergi, 11-30 Kasım’da Ziba Art Gallery’de
Suat Arıkan "Akustik Düşler / Acoustic Dreams" isimli sergisiyle Ziba Art Gallery 'de sanatseverlerin karşısına çıkıyor.   Arka planda kalan, duyamadığımız ya da hayatın içine dahil olan sesleri, ritimleri, müzikleri kendine ait bir dille anlatan Suat Arıkan, ortaya çıkardığı eserleriyle hayatın anlamını müzik üzerinden sorgulamamı- za yardım ediyor. Seslerle dolu bir dünyada yaşayan insanın, müzik üzerinden öz'e ulaşma çabasını görmek ve göstermekten daha çok müzik ile resim arasındaki ilişkiye katkıda bulunmayı amaçlayan sanatçı, bilinçli bir kurgu ile müziğe dair izleri resim üzerinden izleyicilere ulaştırmaktadır.   Denizhan Özer küratörlüğünde gerçekleşen sergide, sanatçı figüratif ve ritmik bir anlatım içinde renkli bir dil oluşturmaktadır. Müziklere, seslere ve ritimlere ait zamanın duygularını resimlerine taşıyarak bir çeşit hesaplaşmaya giren Suat Arıkan belleklerimizde kalmış, yaşanmışlıkların ve düşünceye bağlı kurgu- ların izleriyle hayatı sorgulamaktadır. İzleyiciyi bilinçli olarak, içinde bulunduğu zaman ve mekandan koparıp, resimlerin karşısında kendisi ile yalnız bırakan sanatçı, gerçekleştirdiği imgelerle yeni ifade biçimleri yaratmaktadır.   Özgür betimlemeler olarak ortaya çıkan resimlerde, nesnel görüngülerden daha çok, renkli, lekesel anlatımlar ağırlıktadır. Kompozisyonlarda ayrıntıdan uzak form ve renk ön plana çıkar. Akustik düşlerin yansıması olarak ortaya çıkan resimlerin belli bir bilinçle yapıldığı ortadadır. Biçimin, rengin, simgesel bir estetikle ortaya çıkışı ve bugüne ait zamanı geri plana atışı ya da yok edişi sanatçının kurgusal düşlerinin yeniden düşünsel biçimlere dönüşmesi olarak görülebilir.   Hayatın akışı içinde bazen anlayıp, bazen anlayamadığımız, geçmişe ve bugüne ait hikayelere müzik üzerinden tanıklık eden sergi 11-30 Kasım 2023 tarihleri arasında Ziba Art Gallery'de Pazar günleri haricinde 11.00 - 19.00 saatleri arasında görülebilir.
Suat Arıkan, ‘Akustik Düşler’ sergisiyle müzik ve resim arasındaki ilişkiye yeni bir bakış açısı sunuyor. Sergi, 11-30 Kasım’da Ziba Art Gallery’de

Suat Arıkan "Akustik Düşler / Acoustic Dreams" isimli sergisiyle Ziba Art Gallery 'de sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

 

Arka planda kalan, duyamadığımız ya da hayatın içine dahil olan sesleri, ritimleri, müzikleri kendine ait bir dille anlatan Suat Arıkan, ortaya çıkardığı eserleriyle hayatın anlamını müzik üzerinden sorgulamamı- za yardım ediyor. Seslerle dolu bir dünyada yaşayan insanın, müzik üzerinden öz'e ulaşma çabasını görmek ve göstermekten daha çok müzik ile resim arasındaki ilişkiye katkıda bulunmayı amaçlayan sanatçı, bilinçli bir kurgu ile müziğe dair izleri resim üzerinden izleyicilere ulaştırmaktadır.

 

Denizhan Özer küratörlüğünde gerçekleşen sergide, sanatçı figüratif ve ritmik bir anlatım içinde renkli bir dil oluşturmaktadır. Müziklere, seslere ve ritimlere ait zamanın duygularını resimlerine taşıyarak bir çeşit hesaplaşmaya giren Suat Arıkan belleklerimizde kalmış, yaşanmışlıkların ve düşünceye bağlı kurgu- ların izleriyle hayatı sorgulamaktadır. İzleyiciyi bilinçli olarak, içinde bulunduğu zaman ve mekandan koparıp, resimlerin karşısında kendisi ile yalnız bırakan sanatçı, gerçekleştirdiği imgelerle yeni ifade biçimleri yaratmaktadır.

 

Özgür betimlemeler olarak ortaya çıkan resimlerde, nesnel görüngülerden daha çok, renkli, lekesel anlatımlar ağırlıktadır. Kompozisyonlarda ayrıntıdan uzak form ve renk ön plana çıkar. Akustik düşlerin yansıması olarak ortaya çıkan resimlerin belli bir bilinçle yapıldığı ortadadır. Biçimin, rengin, simgesel bir estetikle ortaya çıkışı ve bugüne ait zamanı geri plana atışı ya da yok edişi sanatçının kurgusal düşlerinin yeniden düşünsel biçimlere dönüşmesi olarak görülebilir.

 

Hayatın akışı içinde bazen anlayıp, bazen anlayamadığımız, geçmişe ve bugüne ait hikayelere müzik üzerinden tanıklık eden sergi 11-30 Kasım 2023 tarihleri arasında Ziba Art Gallery'de Pazar günleri haricinde 11.00 - 19.00 saatleri arasında görülebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.