,, ,

SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na dört astronot gönderdi

Dünya 26.08.2023 - 10:30, Güncelleme: 26.08.2023 - 10:30 12386+ kez okundu.
 

SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na dört astronot gönderdi

SpaceX, dört astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdi. Crew Dragon, Falcon 9 roketiyle fırlatıldı. Mürettebat altı ay boyunca istasyonda kalacak.
SpaceX , Crew Dragon 'u taşıyan Falcon 9 roketini, Uluslararası Uzay İstasyonu'na altı aylık bir keşif gezisi için dört astronotla fırlattı. Fırlatma, 26 Ağustos 2023'te, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral bölgesinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi 'nde gerçekleşti. Mürettebat ekibi, Roscosmos kozmonotu Konstantin Borisov (Görev Uzmanı), Avrupa Uzay Ajansı astronotu Andreas Mogensen (Pilot), NASA astronotu Jasmin Moghbeli (Görev Komutanı) ve Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı astronotu Satoshi Furukawa (Görev Uzmanı)'dan oluşuyordu. Mürettebat, Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Neil A. Armstrong Operasyon Binası'nda ailelerini ve yetkilileri selamladı. Daha sonra, 39A numaralı fırlatma rampasına götürüldüler. Fırlatma, planlandığı gibi gerçekleşti ve Crew Dragon, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yola çıktı. Mürettebat, altı aylık keşif gezisi boyunca, istasyonun bilimsel çalışmalarını ve operasyonlarını destekleyecek. Ayrıca, istasyona yeni ekipman ve malzemeler taşıyacaklar. SpaceX Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronot gönderen ilk özel şirkettir. Şirket, 2020 yılından bu yana, NASA ile birlikte yedi mürettebat görevini başarıyla gerçekleştirdi.
SpaceX, dört astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdi. Crew Dragon, Falcon 9 roketiyle fırlatıldı. Mürettebat altı ay boyunca istasyonda kalacak.

SpaceX , Crew Dragon 'u taşıyan Falcon 9 roketini, Uluslararası Uzay İstasyonu'na altı aylık bir keşif gezisi için dört astronotla fırlattı.

Fırlatma, 26 Ağustos 2023'te, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral bölgesinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi 'nde gerçekleşti.

Mürettebat ekibi, Roscosmos kozmonotu Konstantin Borisov (Görev Uzmanı), Avrupa Uzay Ajansı astronotu Andreas Mogensen (Pilot), NASA astronotu Jasmin Moghbeli (Görev Komutanı) ve Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı astronotu Satoshi Furukawa (Görev Uzmanı)'dan oluşuyordu.

Mürettebat, Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Neil A. Armstrong Operasyon Binası'nda ailelerini ve yetkilileri selamladı. Daha sonra, 39A numaralı fırlatma rampasına götürüldüler.

Fırlatma, planlandığı gibi gerçekleşti ve Crew Dragon, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yola çıktı.

Mürettebat, altı aylık keşif gezisi boyunca, istasyonun bilimsel çalışmalarını ve operasyonlarını destekleyecek. Ayrıca, istasyona yeni ekipman ve malzemeler taşıyacaklar.

SpaceX Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronot gönderen ilk özel şirkettir. Şirket, 2020 yılından bu yana, NASA ile birlikte yedi mürettebat görevini başarıyla gerçekleştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.