,, ,

Sineperver Valide Sultan Çeşmesi

Seyahat 20.05.2023 - 10:53, Güncelleme: 20.05.2023 - 10:53 9864+ kez okundu.
 

Sineperver Valide Sultan Çeşmesi

Sineperver Valide Sultan Çeşmesi
Sineperver Valide Sultan Çeşmesi , İstanbul, Türkiye'de yer alan tarihi bir çeşmedir. Çeşme, Üsküdar ilçesindeki Mihrimah Sultan Camii 'nin avlusunda bulunmaktadır. İsmini, Osmanlı Padişahı I. Ahmed'in annesi ve IV. Murad'ın eşi olan Sineperver Sultan 'dan almaktadır. Sineperver Valide Sultan Çeşmesi, 1593 yılında inşa edilmiştir. Bu tarih, Sineperver Sultan'ın ölüm yılı olan 1593'e işaret eder. Çeşme, Osmanlı mimarisinin karakteristik özelliklerini yansıtan bir tasarıma sahiptir. Kare planlı ve taş işçiliğiyle dikkat çeken çeşmenin üzeri kubbeli bir yapı ile örtülmüştür. Çeşmenin cephesinde süslemeler ve Osmanlı hat sanatı örnekleri yer almaktadır. Sineperver Valide Sultan Çeşmesi , geçmişte şehirdeki su ihtiyacını karşılamak için kullanılmıştır. Günümüzde ise tarihi ve kültürel bir simge olarak korunmaktadır. Ziyaretçiler, çeşmeyi görüp fotoğraflayabilir ve İstanbul'un tarihi mirasına tanıklık edebilirler.
Sineperver Valide Sultan Çeşmesi

Sineperver Valide Sultan Çeşmesi , İstanbul, Türkiye'de yer alan tarihi bir çeşmedir. Çeşme, Üsküdar ilçesindeki Mihrimah Sultan Camii 'nin avlusunda bulunmaktadır. İsmini, Osmanlı Padişahı I. Ahmed'in annesi ve IV. Murad'ın eşi olan Sineperver Sultan 'dan almaktadır.

Sineperver Valide Sultan Çeşmesi, 1593 yılında inşa edilmiştir. Bu tarih, Sineperver Sultan'ın ölüm yılı olan 1593'e işaret eder. Çeşme, Osmanlı mimarisinin karakteristik özelliklerini yansıtan bir tasarıma sahiptir. Kare planlı ve taş işçiliğiyle dikkat çeken çeşmenin üzeri kubbeli bir yapı ile örtülmüştür. Çeşmenin cephesinde süslemeler ve Osmanlı hat sanatı örnekleri yer almaktadır.

Sineperver Valide Sultan Çeşmesi , geçmişte şehirdeki su ihtiyacını karşılamak için kullanılmıştır. Günümüzde ise tarihi ve kültürel bir simge olarak korunmaktadır. Ziyaretçiler, çeşmeyi görüp fotoğraflayabilir ve İstanbul'un tarihi mirasına tanıklık edebilirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.