,, ,

Siirt'te 2 yıl önce yanan yaklaşık 130 yıllık cami restore edildi

Gündem 16.12.2022 - 17:01, Güncelleme: 16.12.2022 - 17:01 5185+ kez okundu.
 

Siirt'te 2 yıl önce yanan yaklaşık 130 yıllık cami restore edildi

Siirt'te 2 yıl önce yanan yaklaşık 130 yıllık cami restore edildi
Vakıflar Genel Müdürlüğünce, Siirt ' te 2 yıl önce çıkan yangında tahrip olan yaklaşık 130 yıllık Şeyh Maruf Camisi 'nin restorasyon çalışması tamamlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, merkez Karakol Mahallesi'nde bulunan ve 2020'de çıkan yangında tahrip olan caminin, Vakıflar Genel Müdürlüğünün restorasyon çalışmalarıyla yenilendiğini belirtti. Tarihi yapının Siirt 'teki tarihi camilerden biri olduğunu dile getiren Tekin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün envanterindeki ibadethanenin restorasyonla aslına uygun hale getirildiğini bildirdi. Tekin, caminin gelecek günlerde ibadete açılacağını aktardı.
Siirt'te 2 yıl önce yanan yaklaşık 130 yıllık cami restore edildi

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, Siirt ' te 2 yıl önce çıkan yangında tahrip olan yaklaşık 130 yıllık Şeyh Maruf Camisi 'nin restorasyon çalışması tamamlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, merkez Karakol Mahallesi'nde bulunan ve 2020'de çıkan yangında tahrip olan caminin, Vakıflar Genel Müdürlüğünün restorasyon çalışmalarıyla yenilendiğini belirtti.

Tarihi yapının Siirt 'teki tarihi camilerden biri olduğunu dile getiren Tekin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün envanterindeki ibadethanenin restorasyonla aslına uygun hale getirildiğini bildirdi.

Tekin, caminin gelecek günlerde ibadete açılacağını aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.