,, ,

SİBERGÖZ-16 Operasyonu: 35 Şüpheli Yakalandı

Gündem 24.01.2024 - 09:31, Güncelleme: 24.01.2024 - 09:31 2479+ kez okundu.
 

SİBERGÖZ-16 Operasyonu: 35 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, SİBERGÖZ-16 operasyonunda 35 şüpheli yakalandığını açıkladı. Çocukları koruma ve suçlularla mücadele konusundaki kararlılıklarını vurguladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında 20 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-16” operasyonlarında 35 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; Ankara merkezli olmak üzere Adana, Ağrı, Aydın, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Yalova’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Sosyal medya uygulamaları üzerinden grup kurularak çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu, çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği ve sosyal medya platformlarında çocuk istismarı görüntülerinin paylaşıldığı tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Allah ayaklarına taş değdirmesin” dedi. Bakan Yerlikaya, “Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında.” ifadesini kullandı. Bu, çocukları koruma ve suçlularla mücadele etme konusundaki kararlılıklarını vurguladı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, SİBERGÖZ-16 operasyonunda 35 şüpheli yakalandığını açıkladı. Çocukları koruma ve suçlularla mücadele konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında 20 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-16” operasyonlarında 35 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; Ankara merkezli olmak üzere Adana, Ağrı, Aydın, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Yalova’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Sosyal medya uygulamaları üzerinden grup kurularak çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu, çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği ve sosyal medya platformlarında çocuk istismarı görüntülerinin paylaşıldığı tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Allah ayaklarına taş değdirmesin” dedi.

Bakan Yerlikaya, “Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında.” ifadesini kullandı. Bu, çocukları koruma ve suçlularla mücadele etme konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.