,, ,

Sermaye Piyasası Kurulu Consus Enerji’nin halka arzına onay verdi.

Gündem 08.04.2022 - 18:02, Güncelleme: 08.04.2022 - 18:02 4702+ kez okundu.
 

Sermaye Piyasası Kurulu Consus Enerji’nin halka arzına onay verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu Consus Enerji’nin halka arzına onay verdi.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yenilenebilir enerji ve dağıtık enerji (tüketim noktasında enerji üretimi) sektöründe faaliyet gösteren Consus Enerji’nin halka arzına onay verdi. Consus Enerji 14-15 Nisan 2022 tarihlerinde borsada satış ve eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edilecek.  SPK’dan halka açılmak için onay alan Consus Enerji, nominal hisse başına 4,50 TL fiyatla 14-15 Nisan’da borsada satış ve eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edilecek. Halka arz büyüklüğünün yarısı kadar bir fon fiyat istikrarı işlemleri için ayrılırken, Consus Enerji’nin borsada işlem görmesinden itibaren bir ay boyunca fiyat istikrarı işlemleri uygulanacak.  İş modellerinin, karbon sınırlamaları kapsamında müşterilerine rekabetçilik kazandıracağını belirten Consus Enerji Genel Müdürü Atay Arpacıoğulları, firmanın hedef ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  Arpacıoğulları şu bilgileri paylaştı:  "YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇÖZÜMLERİNE İLGİ ARTIYOR: Yenilenebilir enerji ile özellikle ihracatçı firmalarımızın, önümüzdeki dönemde uygulamaya geçecek olan sınır vergilerinden etkilenmeden, işlerine rekabetçi bir şekilde devam etmelerine olanak sağlamayı amaçlıyoruz. Benzer şekilde sanayicilerimizin yanı sıra ticari işletmeler de karbon ayak izlerini sıfırlamak için yenilenebilir enerji çözümlerine büyük ilgi gösteriyor. Tabii ki buradaki önemli nokta yine işletmeleri herhangi bir yatırım maliyetine katlanmadan tasarrufla buluşturmak.  700 BİN DÖNÜM ARAZİYE DOKUNUP, ÇİFTÇİYE TASARRUF ETTİRİYOR: Biyokütleden elektrik üretimi alanında yatırım yapan Türkiye’nin sayılı şirketleri arasındayız. Aydın, Şanlıurfa ve Mardin’deki santrallerimiz ve 29.2 MW kurulu gücümüz ile çoğunlukla hasat sonrası tarlada kalan veya anız olarak yakılan ve herhangi bir ekonomik değeri bulunmayan mısır sapı, pamuk sapı gibi artıkları toplayarak enerjiye dönüştürüyoruz. Bizi sektördeki diğer yatırımcılardan ayırt eden bir fark da biyokütle yakıtlarımızın önemli bir kısmını kendi ekipmanlarımız ve yetişmiş personelimiz ile topluyor olmamız. Bu bize biyokütle tedarikinin sürdürülebilir kılınmasında önemli bir avantaj sağlıyor. Bu sayede çiftçimizin tarımsal artıklarını modern makineler ve ekipmanlarla tarladan toplayıp, üreticiyi bu yükten kurtararak mazot ve işçilik maliyetlerinden tasarruf ettiriyoruz. Yılda yaklaşık 350 bin ton biyokütle topluyoruz. Bu da yılda yaklaşık 700 bin dönüm araziye bir şekilde dokunuyor ve temizliğini yapıyoruz demek.  ANTİGUA’DA ÖN MUTABAKAT İMZALANDI: Yurt dışı büyüme hedefleri kapsamında yakın zamanda Karayip bölgesinde bulunan Antigua ile 5 MW’lık bir güneş santralinin yapımı, alım ve tarife garantisi kapsamında 30 yıl işletilmesine yönelik ön mutabakat imzaladık. Nihai anlaşmayı da yakın gelecekte sonlandırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde de yurt dışındaki fırsatların gündemde kalacak ve buradan değer yaratmak için çalışmalar devam edecek." 
Sermaye Piyasası Kurulu Consus Enerji’nin halka arzına onay verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yenilenebilir enerji ve dağıtık enerji (tüketim noktasında enerji üretimi) sektöründe faaliyet gösteren Consus Enerji’nin halka arzına onay verdi. Consus Enerji 14-15 Nisan 2022 tarihlerinde borsada satış ve eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edilecek. 

SPK’dan halka açılmak için onay alan Consus Enerji, nominal hisse başına 4,50 TL fiyatla 14-15 Nisan’da borsada satış ve eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edilecek. Halka arz büyüklüğünün yarısı kadar bir fon fiyat istikrarı işlemleri için ayrılırken, Consus Enerji’nin borsada işlem görmesinden itibaren bir ay boyunca fiyat istikrarı işlemleri uygulanacak. 

İş modellerinin, karbon sınırlamaları kapsamında müşterilerine rekabetçilik kazandıracağını belirten Consus Enerji Genel Müdürü Atay Arpacıoğulları, firmanın hedef ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Arpacıoğulları şu bilgileri paylaştı: 

"YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇÖZÜMLERİNE İLGİ ARTIYOR: Yenilenebilir enerji ile özellikle ihracatçı firmalarımızın, önümüzdeki dönemde uygulamaya geçecek olan sınır vergilerinden etkilenmeden, işlerine rekabetçi bir şekilde devam etmelerine olanak sağlamayı amaçlıyoruz. Benzer şekilde sanayicilerimizin yanı sıra ticari işletmeler de karbon ayak izlerini sıfırlamak için yenilenebilir enerji çözümlerine büyük ilgi gösteriyor. Tabii ki buradaki önemli nokta yine işletmeleri herhangi bir yatırım maliyetine katlanmadan tasarrufla buluşturmak. 

700 BİN DÖNÜM ARAZİYE DOKUNUP, ÇİFTÇİYE TASARRUF ETTİRİYOR: Biyokütleden elektrik üretimi alanında yatırım yapan Türkiye’nin sayılı şirketleri arasındayız. Aydın, Şanlıurfa ve Mardin’deki santrallerimiz ve 29.2 MW kurulu gücümüz ile çoğunlukla hasat sonrası tarlada kalan veya anız olarak yakılan ve herhangi bir ekonomik değeri bulunmayan mısır sapı, pamuk sapı gibi artıkları toplayarak enerjiye dönüştürüyoruz. Bizi sektördeki diğer yatırımcılardan ayırt eden bir fark da biyokütle yakıtlarımızın önemli bir kısmını kendi ekipmanlarımız ve yetişmiş personelimiz ile topluyor olmamız. Bu bize biyokütle tedarikinin sürdürülebilir kılınmasında önemli bir avantaj sağlıyor. Bu sayede çiftçimizin tarımsal artıklarını modern makineler ve ekipmanlarla tarladan toplayıp, üreticiyi bu yükten kurtararak mazot ve işçilik maliyetlerinden tasarruf ettiriyoruz. Yılda yaklaşık 350 bin ton biyokütle topluyoruz. Bu da yılda yaklaşık 700 bin dönüm araziye bir şekilde dokunuyor ve temizliğini yapıyoruz demek. 

ANTİGUA’DA ÖN MUTABAKAT İMZALANDI: Yurt dışı büyüme hedefleri kapsamında yakın zamanda Karayip bölgesinde bulunan Antigua ile 5 MW’lık bir güneş santralinin yapımı, alım ve tarife garantisi kapsamında 30 yıl işletilmesine yönelik ön mutabakat imzaladık. Nihai anlaşmayı da yakın gelecekte sonlandırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde de yurt dışındaki fırsatların gündemde kalacak ve buradan değer yaratmak için çalışmalar devam edecek." 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.