,, ,

Sera Kadıgil?

Kimdir 09.09.2023 - 14:44, Güncelleme: 09.09.2023 - 14:47 3605+ kez okundu.
 

Sera Kadıgil?

Sera Kadıgil?
Sera Kadıgil 29 Kasım 1984 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Vefa Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını aynı üniversitede özel hukuk alanında yapmıştır. Lisans eğitiminin ardından serbest avukat olarak çalışmaya başlayan Sera Kadıgil birçok tiyatro ve sanat meslek örgütünün gönüllü avukatlığını üstlenmiştir. 2011 yılında siyasete atılan Sera Kadıgil Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılmıştır. 2011-2012 yıllarında CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış ve 2014 yılından itibaren 3 dönem Parti Meclisi Üyeliği yapmıştır. 2018 yılında CHP'den İstanbul milletvekili seçilen Kadıgil, 2021 yılında istifa ederek Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katılmıştır. TİP'te de kısa sürede önemli görevler üstlenen Kadıgil, şu anda TİP Sözcüsü olarak görev yapmaktadır. Sera Kadıgil bir hukukçu olarak insan hakları, kadın hakları ve sosyal adalet gibi konulardaki çalışmalarıyla tanınmaktadır. TİP'te de bu konulardaki çalışmalarını sürdüren Kadıgil, sosyal medya üzerinden de aktif olarak seslerini duyurmaya devam etmektedir. Sera Kadıgil in siyasi kariyeri Sera Kadıgil siyasete 2011 yılında CHP'ye katılarak başladı. 2011-2012 yıllarında CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2014 yılından itibaren 3 dönem Parti Meclisi Üyeliği yaptı. 2018 yılında CHP'den İstanbul milletvekili seçilen Kadıgil, 2021 yılında istifa ederek TİP 'e katıldı. TİP'te de kısa sürede önemli görevler üstlenen Sera Kadıgil şu anda TİP Sözcüsü olarak görev yapmaktadır. Sera Kadıgil 'in siyasi görüşleri Sera Kadıgil , bir sosyal demokrat olarak insan hakları, kadın hakları ve sosyal adalet gibi konulardaki çalışmalarıyla tanınmaktadır. TİP'te de bu konulardaki çalışmalarını sürdüren Sera Kadıgil sosyal medya üzerinden de aktif olarak seslerini duyurmaya devam etmektedir. Sera Kadıgil , sık sık yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin mevcut durumunu eleştirmektedir. Sera Kadıgil , Türkiye'nin bir hukuk devleti olmaktan uzaklaştığını ve demokrasinin tehlike altında olduğunu savunmaktadır. Sera Kadıgil , aynı zamanda kadın hakları konusunda da aktif bir savunucu olarak bilinmektedir. Sera Kadıgil , kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi alanda eşit haklara sahip olması gerektiğini savunmaktadır. Sera Kadıgil 'in kişisel hayatı Sera Kadıgil , evli ve bir çocuk annesidir. Kadıgil'in eşi de bir avukattır.
Sera Kadıgil?

Sera Kadıgil 29 Kasım 1984 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Vefa Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını aynı üniversitede özel hukuk alanında yapmıştır.

Lisans eğitiminin ardından serbest avukat olarak çalışmaya başlayan Sera Kadıgil birçok tiyatro ve sanat meslek örgütünün gönüllü avukatlığını üstlenmiştir. 2011 yılında siyasete atılan Sera Kadıgil Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılmıştır. 2011-2012 yıllarında CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış ve 2014 yılından itibaren 3 dönem Parti Meclisi Üyeliği yapmıştır.

2018 yılında CHP'den İstanbul milletvekili seçilen Kadıgil, 2021 yılında istifa ederek Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katılmıştır. TİP'te de kısa sürede önemli görevler üstlenen Kadıgil, şu anda TİP Sözcüsü olarak görev yapmaktadır.

Sera Kadıgil bir hukukçu olarak insan hakları, kadın hakları ve sosyal adalet gibi konulardaki çalışmalarıyla tanınmaktadır. TİP'te de bu konulardaki çalışmalarını sürdüren Kadıgil, sosyal medya üzerinden de aktif olarak seslerini duyurmaya devam etmektedir.

Sera Kadıgil in siyasi kariyeri

Sera Kadıgil siyasete 2011 yılında CHP'ye katılarak başladı. 2011-2012 yıllarında CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2014 yılından itibaren 3 dönem Parti Meclisi Üyeliği yaptı.

2018 yılında CHP'den İstanbul milletvekili seçilen Kadıgil, 2021 yılında istifa ederek TİP 'e katıldı. TİP'te de kısa sürede önemli görevler üstlenen Sera Kadıgil şu anda TİP Sözcüsü olarak görev yapmaktadır.

Sera Kadıgil 'in siyasi görüşleri

Sera Kadıgil , bir sosyal demokrat olarak insan hakları, kadın hakları ve sosyal adalet gibi konulardaki çalışmalarıyla tanınmaktadır. TİP'te de bu konulardaki çalışmalarını sürdüren Sera Kadıgil sosyal medya üzerinden de aktif olarak seslerini duyurmaya devam etmektedir.

Sera Kadıgil , sık sık yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin mevcut durumunu eleştirmektedir. Sera Kadıgil , Türkiye'nin bir hukuk devleti olmaktan uzaklaştığını ve demokrasinin tehlike altında olduğunu savunmaktadır.

Sera Kadıgil , aynı zamanda kadın hakları konusunda da aktif bir savunucu olarak bilinmektedir. Sera Kadıgil , kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi alanda eşit haklara sahip olması gerektiğini savunmaktadır.

Sera Kadıgil 'in kişisel hayatı

Sera Kadıgil , evli ve bir çocuk annesidir. Kadıgil'in eşi de bir avukattır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.