,, ,

Selçuk Özdağ : Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm bulun

Siyaset 07.08.2023 - 18:06, Güncelleme: 07.08.2023 - 18:06 4325+ kez okundu.
 

Selçuk Özdağ : Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm bulun

Saadet Partisi’nden FETÖ yurtlarına soruşturma. Grup Başkanı Özdağ, el konulan yurt ve okulların akıbetini sordu.
Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ , 15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulan FETÖ’ye ait yurt ve okulların akıbetini sordu. Özdağ, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa da dikkat çekti. Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, üniversite öğrencilerinin barınma sorununu gündeme getirdi. Özdağ, üniversiteye yerleşen gençlerin, barınacak bir yer bulamadığı için kayıt yaptırmaktan vazgeçtiğini belirterek, “Fakirlik belgesi istemek, utanç belgesi istemek demektir.” dedi. Selçuk Özdağ , Türkiye’de geçen yıl yaklaşık 7 milyon üniversite öğrencisi bulunduğunu, bunların 4,5 milyonunun örgün eğitim aldığını anlattı. Selçuk Özdağ , devlet yurtlarının yatak kapasitesinin ise 800 bin olduğunu kaydetti. Selçuk Özdağ , ailelerin çocuklarını başka şehirde okutmak isterse, belli vakıf ve derneklerin ya da ruhsatsız, denetimsiz kaçak yerlerin yolunu tuttuğunu söyledi. Özdağ, “Söz konusu durum, iktidarın bilinçli bir tercihi ve maalesef uzunca bir süredir bu politikayı uyguluyor. Kimi üzücü, hatta kan donduran olayların da yaşandığı bu yurt ve türevlerinin, insan devşirmek için birer kuluçka vazifesi gördüğünü biliyoruz.” dedi. Selçuk Özdağ , FETÖ’ye ait olduğu için el konulan yurtlara ilişkin sorular yöneltti. Özdağ, “15 Temmuz’dan sonra el konulan yurt ve okullara ne oldu? Devlet bunları sahiplendi mi? İddialara göre bu yurtlar yine benzeri vakıf ve derneklere mi devredildi? Böyleyse bunun bir amacı var mı?” diye sordu. Selçuk Özdağ , iktidara da çağrıda bulunarak, bu eğitim-öğretim döneminde üniversite öğrencilerinin barınma sorununa yönelik hangi önlemleri aldığını sordu. Özdağ, Anayasa’nın “Kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz” hükmünü hatırlatarak, iktidarın bu hak bağlamında eğitim ve barınma sorunlarını bir an evvel çözüme kavuşturması gerektiğini vurguladı.
Saadet Partisi’nden FETÖ yurtlarına soruşturma. Grup Başkanı Özdağ, el konulan yurt ve okulların akıbetini sordu.

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ , 15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulan FETÖ’ye ait yurt ve okulların akıbetini sordu. Özdağ, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa da dikkat çekti.

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, üniversite öğrencilerinin barınma sorununu gündeme getirdi. Özdağ, üniversiteye yerleşen gençlerin, barınacak bir yer bulamadığı için kayıt yaptırmaktan vazgeçtiğini belirterek, “Fakirlik belgesi istemek, utanç belgesi istemek demektir.” dedi.

Selçuk Özdağ , Türkiye’de geçen yıl yaklaşık 7 milyon üniversite öğrencisi bulunduğunu, bunların 4,5 milyonunun örgün eğitim aldığını anlattı. Selçuk Özdağ , devlet yurtlarının yatak kapasitesinin ise 800 bin olduğunu kaydetti.

Selçuk Özdağ , ailelerin çocuklarını başka şehirde okutmak isterse, belli vakıf ve derneklerin ya da ruhsatsız, denetimsiz kaçak yerlerin yolunu tuttuğunu söyledi. Özdağ, “Söz konusu durum, iktidarın bilinçli bir tercihi ve maalesef uzunca bir süredir bu politikayı uyguluyor. Kimi üzücü, hatta kan donduran olayların da yaşandığı bu yurt ve türevlerinin, insan devşirmek için birer kuluçka vazifesi gördüğünü biliyoruz.” dedi.

Selçuk Özdağ , FETÖ’ye ait olduğu için el konulan yurtlara ilişkin sorular yöneltti. Özdağ, “15 Temmuz’dan sonra el konulan yurt ve okullara ne oldu? Devlet bunları sahiplendi mi? İddialara göre bu yurtlar yine benzeri vakıf ve derneklere mi devredildi? Böyleyse bunun bir amacı var mı?” diye sordu.

Selçuk Özdağ , iktidara da çağrıda bulunarak, bu eğitim-öğretim döneminde üniversite öğrencilerinin barınma sorununa yönelik hangi önlemleri aldığını sordu. Özdağ, Anayasa’nın “Kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz” hükmünü hatırlatarak, iktidarın bu hak bağlamında eğitim ve barınma sorunlarını bir an evvel çözüme kavuşturması gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.