,, ,

Şekerpare Tarifi

Yemek 09.06.2023 - 17:39, Güncelleme: 09.06.2023 - 17:39 9279+ kez okundu.
 

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi
İşte şekerpare tarifi: Malzemeler: 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 1 su bardağı toz şeker 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı yoğurt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un Şerbeti için: 3 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker Yarım limonun suyu Üzeri için: Hindistan cevizi veya dövülmüş fındık Yapılışı: Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Bir tepsiyi yağlayın veya yağlı kağıt serin. Bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yoğurdu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin, karıştırın. Ardından yavaşça unu ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve tepsiye yerleştirin. Şekerparelerin üzerine hafifçe bastırarak şekil verin. Önceden ısıttığınız fırında şekerpareleri altın rengi olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Şekerpareler pişerken, şerbeti hazırlayın. Bir tencereye suyu ve toz şekeri ekleyin. Kaynamaya başladığında limon suyunu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine soğumuş şerbeti dökün. Şerbetin tüm şekerparelere eşit şekilde dağıldığından emin olun. Şekerparelerin şerbeti çekmesi için oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Şekerparelerin üzerine hindistan cevizi veya dövülmüş fındık serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Şekerpare Tarifi

İşte şekerpare tarifi:

Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi veya dövülmüş fındık

Yapılışı:

  1. Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Bir tepsiyi yağlayın veya yağlı kağıt serin.

  2. Bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.

  3. Yoğurdu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin, karıştırın. Ardından yavaşça unu ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı.

  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve tepsiye yerleştirin. Şekerparelerin üzerine hafifçe bastırarak şekil verin.

  5. Önceden ısıttığınız fırında şekerpareleri altın rengi olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

  6. Şekerpareler pişerken, şerbeti hazırlayın. Bir tencereye suyu ve toz şekeri ekleyin. Kaynamaya başladığında limon suyunu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

  7. Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine soğumuş şerbeti dökün. Şerbetin tüm şekerparelere eşit şekilde dağıldığından emin olun.

  8. Şekerparelerin şerbeti çekmesi için oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Şekerparelerin üzerine hindistan cevizi veya dövülmüş fındık serpip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.