,, ,

şekerpare filmi nerede çekildi?

Gündem 04.01.2024 - 14:30, Güncelleme: 04.01.2024 - 14:30 3551+ kez okundu.
 

şekerpare filmi nerede çekildi?

şekerpare filmi nerede çekildi?
Şekerpare filmi , 1983 yılında İstanbul'un Galata çevresi ve İstanbul Beylerbeyi semti'nde çekildi. Filmin konusu, Osmanlı Dönemi'nde Galata'da yaşayan bir komiser olan Ziver Bey'in, çevresindeki esnaflardan haraç alarak zenginleşmesini ve bu duruma karşı çıkan Cumali adında bir bekçinin hikayesini anlatıyor. Filmin çekimleri için Galata'nın tarihi sokakları ve Beylerbeyi Sarayı'nın bahçeleri kullanıldı. Filmde, Galata'nın eski görünümünü yansıtan birçok sahne yer alıyor. Şekerpare filmi, Türk sinemasının en sevilen komedi filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Filmin yönetmenliğini Yavuz Turgul , senaristliğini ise Yavuz Turgul ve Turgut Özakman üstleniyor. Filmin başrollerinde İlyas Salman Şener Şen ve Yaprak Özdemiroğlu rol alıyor.
şekerpare filmi nerede çekildi?

Şekerpare filmi , 1983 yılında İstanbul'un Galata çevresi ve İstanbul Beylerbeyi semti'nde çekildi. Filmin konusu, Osmanlı Dönemi'nde Galata'da yaşayan bir komiser olan Ziver Bey'in, çevresindeki esnaflardan haraç alarak zenginleşmesini ve bu duruma karşı çıkan Cumali adında bir bekçinin hikayesini anlatıyor.

Filmin çekimleri için Galata'nın tarihi sokakları ve Beylerbeyi Sarayı'nın bahçeleri kullanıldı. Filmde, Galata'nın eski görünümünü yansıtan birçok sahne yer alıyor.

Şekerpare filmi, Türk sinemasının en sevilen komedi filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Filmin yönetmenliğini Yavuz Turgul , senaristliğini ise Yavuz Turgul ve Turgut Özakman üstleniyor. Filmin başrollerinde İlyas Salman Şener Şen ve Yaprak Özdemiroğlu rol alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.