,, ,

Şeftalili Dondurma Tarifi

Yemek 19.06.2023 - 10:54, Güncelleme: 19.06.2023 - 10:54 8421+ kez okundu.
 

Şeftalili Dondurma Tarifi

Şeftalili Dondurma Tarifi
İşte size lezzetli şeftalili dondurma tarifi: Malzemeler: 4 olgun şeftali 2 su bardağı vanilyalı dondurma 1/4 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı) 1 yemek kaşığı limon suyu Yapılış: Şeftalileri yıkayın, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra şeftalileri küçük parçalar halinde doğrayın. Doğradığınız şeftalileri bir blender veya mutfak robotunda püre haline getirin. Şeftalilerin içine toz şekeri ekleyin ve iyice karıştırın. Eğer şeftaliler tatlıysa şekere ihtiyaç duymayabilirsiniz. Şekerli bir tatlılık isterseniz toz şekeri ekleyebilirsiniz. Şeftali püresine limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Limon suyu şeftalinin rengini korumasına yardımcı olur ve lezzetini daha da belirginleştirir. Vanilyalı dondurmayı şeftali püresine ekleyin ve iyice karıştırın. Dondurma, şeftali püresini tatlandırırken aynı zamanda kıvamını da iyileştirir. Hazırladığınız karışımı dondurucu bir kapta dondurucuya koyun. Karışımı dondurucuda yaklaşık 4-6 saat kadar bekletin, dondurmanın tamamen donması için yeterli süre verin. Dondurucudan çıkardıktan sonra şeftalili dondurmanız hazır! İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Dilerseniz üzerine taze şeftali dilimleri veya fındık gibi ekstralar ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun! Şeftalili dondurmanızı sıcak yaz günlerinde keyifle tüketebilirsiniz.
Şeftalili Dondurma Tarifi

İşte size lezzetli şeftalili dondurma tarifi:

Malzemeler:

  • 4 olgun şeftali
  • 2 su bardağı vanilyalı dondurma
  • 1/4 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılış:

  1. Şeftalileri yıkayın, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra şeftalileri küçük parçalar halinde doğrayın.

  2. Doğradığınız şeftalileri bir blender veya mutfak robotunda püre haline getirin.

  3. Şeftalilerin içine toz şekeri ekleyin ve iyice karıştırın. Eğer şeftaliler tatlıysa şekere ihtiyaç duymayabilirsiniz. Şekerli bir tatlılık isterseniz toz şekeri ekleyebilirsiniz.

  4. Şeftali püresine limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Limon suyu şeftalinin rengini korumasına yardımcı olur ve lezzetini daha da belirginleştirir.

  5. Vanilyalı dondurmayı şeftali püresine ekleyin ve iyice karıştırın. Dondurma, şeftali püresini tatlandırırken aynı zamanda kıvamını da iyileştirir.

  6. Hazırladığınız karışımı dondurucu bir kapta dondurucuya koyun. Karışımı dondurucuda yaklaşık 4-6 saat kadar bekletin, dondurmanın tamamen donması için yeterli süre verin.

  7. Dondurucudan çıkardıktan sonra şeftalili dondurmanız hazır! İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Dilerseniz üzerine taze şeftali dilimleri veya fındık gibi ekstralar ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun! Şeftalili dondurmanızı sıcak yaz günlerinde keyifle tüketebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.