,, ,

Sanatçı Ayzıt Umay'ın İlk Kişisel Sergisi: Araf

Kültür-Sanat 07.11.2023 - 09:09, Güncelleme: 07.11.2023 - 09:14 31411+ kez okundu.
 

Sanatçı Ayzıt Umay'ın İlk Kişisel Sergisi: Araf

Deppo 29’da, sanatçı Ayzıt Umay’ın ‘Araf’ sergisi, kadın olmanın zorluklarını ve arada kalmışlığı anlatıyor. Sergi, 9 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında ziyaret edilebilir.
Ankara 'da farklı konseptiyle sanatı sanatseverlerle çok yönlü buluşturan Deppo 29 'da, sanatçı Ayzıt Umay 'ın ilk kişisel sergisi "Araf" 9 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında ziyarete açılacak. Sanatın her yönüyle iç içe yaşayan ve resimle bağını pandemi sayesinde kuran Ayzıt Umay, 3 senedir sadece kadın portreleri üzerine çalışıyor. Sanatın ruhunu iyileştiren bir ilaç olduğunu düşünen Umay, resimleriyle kadın olmanın, kadın olarak kendini var etmenin zor olduğu bir coğrafyada kadın olmayı anlatıyor. Umay, serginin manifestosunda Araf'ı şöyle anlatıyor: "Araf, kötüler ve iyilerin sınıfına sokulamayan, inançlı günahkarların veya günah ve sevapları eşit olanların gideceği geçici arınma yeridir. Belki de eşitliğin olduğu tek yer Araf'tır. Olması gerekenin yaşanacağı tek yerdir. Ne cennettesinizdir ne cehennemde; ne iyisinizdir ne kötü! Aranızdasınızdır, Araf'tasınızdır. Bana sorarsanız tüm insanlar böyledir. Hepimizin içinde iyi kötü beraber yaşar. Araf'ta kalanların duygularını yansıtıyorum ben kızlarımın gözlerinde. Hepsi arada kararsız, hepsi Araf'ta. Gözlerine bakınca size yaşatacakları duyguyu görmenizi isterim. Çünkü hissedeceğiniz şey her ne ise o da sizin arada kalmışlığınızı gösterecek size. Amacım sizi kendi özünüze yaklaştırmaya çalışmak... Araf'ta buluşalım..."
Deppo 29’da, sanatçı Ayzıt Umay’ın ‘Araf’ sergisi, kadın olmanın zorluklarını ve arada kalmışlığı anlatıyor. Sergi, 9 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Ankara 'da farklı konseptiyle sanatı sanatseverlerle çok yönlü buluşturan Deppo 29 'da, sanatçı Ayzıt Umay 'ın ilk kişisel sergisi "Araf" 9 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında ziyarete açılacak.

Sanatın her yönüyle iç içe yaşayan ve resimle bağını pandemi sayesinde kuran Ayzıt Umay, 3 senedir sadece kadın portreleri üzerine çalışıyor. Sanatın ruhunu iyileştiren bir ilaç olduğunu düşünen Umay, resimleriyle kadın olmanın, kadın olarak kendini var etmenin zor olduğu bir coğrafyada kadın olmayı anlatıyor.

Umay, serginin manifestosunda Araf'ı şöyle anlatıyor:

"Araf, kötüler ve iyilerin sınıfına sokulamayan, inançlı günahkarların veya günah ve sevapları eşit olanların gideceği geçici arınma yeridir. Belki de eşitliğin olduğu tek yer Araf'tır. Olması gerekenin yaşanacağı tek yerdir. Ne cennettesinizdir ne cehennemde; ne iyisinizdir ne kötü! Aranızdasınızdır, Araf'tasınızdır.

Bana sorarsanız tüm insanlar böyledir. Hepimizin içinde iyi kötü beraber yaşar. Araf'ta kalanların duygularını yansıtıyorum ben kızlarımın gözlerinde. Hepsi arada kararsız, hepsi Araf'ta.

Gözlerine bakınca size yaşatacakları duyguyu görmenizi isterim. Çünkü hissedeceğiniz şey her ne ise o da sizin arada kalmışlığınızı gösterecek size.

Amacım sizi kendi özünüze yaklaştırmaya çalışmak...

Araf'ta buluşalım..."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.