,, ,

Saadet Partisi, İsrail'e domates satışı yapan ilçe başkanını görevden aldı

Siyaset 22.12.2023 - 10:53, Güncelleme: 22.12.2023 - 10:53 7011+ kez okundu.
 

Saadet Partisi, İsrail'e domates satışı yapan ilçe başkanını görevden aldı

Saadet Partisi Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin, İsrail’e domates ihracatı sonrası görevden alındı. Parti, İsrail politikalarını kınadığını belirtti
Saadet Partisi Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin , İsrail'e domates gönderdiği haberiyle gündeme geldikten sonra görevden alındı. Saadet Partisi Teşkilat Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan , konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Medyada çıkan, bir ilçe başkanımızın İsrail'e domates ihracatı yapmakta olduğu haberleri üzerine gerekli tetkik yapılmıştır. Sonuç olarak, partimizin ilkeleri ve politikaları ile uyumsuz hareket ettiği tespit edilen Erdemli İlçe Başkanımız, Mersin İl Başkanlığımız tarafından görevden el çektirilmiştir" dedi. Arıkan, açıklamasında ayrıca, "Saadet Partisi olarak, Filistin halkının yanındayız ve İsrail'in işgal ve apartheid politikalarını kınıyoruz. Bu doğrultuda, partimiz ile çelişen hiçbir harekete müsamaha göstermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Bu gelişme, Saadet Partisi'nin İsrail ile ilişkileri konusundaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu.
Saadet Partisi Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin, İsrail’e domates ihracatı sonrası görevden alındı. Parti, İsrail politikalarını kınadığını belirtti

Saadet Partisi Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin , İsrail'e domates gönderdiği haberiyle gündeme geldikten sonra görevden alındı.

Saadet Partisi Teşkilat Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan , konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Medyada çıkan, bir ilçe başkanımızın İsrail'e domates ihracatı yapmakta olduğu haberleri üzerine gerekli tetkik yapılmıştır. Sonuç olarak, partimizin ilkeleri ve politikaları ile uyumsuz hareket ettiği tespit edilen Erdemli İlçe Başkanımız, Mersin İl Başkanlığımız tarafından görevden el çektirilmiştir" dedi.

Arıkan, açıklamasında ayrıca, " Saadet Partisi olarak, Filistin halkının yanındayız ve İsrail'in işgal ve apartheid politikalarını kınıyoruz. Bu doğrultuda, partimiz ile çelişen hiçbir harekete müsamaha göstermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu gelişme, Saadet Partisi'nin İsrail ile ilişkileri konusundaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.