,, ,

Rekabet Kurulu, Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş soruşturma açtı

Gündem 11.04.2022 - 12:07, Güncelleme: 11.04.2022 - 12:07 4822+ kez okundu.
 

Rekabet Kurulu, Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş soruşturma açtı

Rekabet Kurulu, Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş soruşturma açtı
Rekabet Kurulu, Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş. hakkındaki ön araştırmayı tamamlayarak, soruşturma açılmasına karar verdi.  Rekabet Kurumu’nun resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre; Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş.’nin ürünlerinin yeniden satıcısı konumunda bulunan teşebbüslerin sattığı ürünlerin yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma tamamlandı.  Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitler Rekabet Kurulu'nun 24 Mart'taki toplantısında müzakere edildi. Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, karar verdi.  Rekabet Kurulu, soruşturmaya esas olan Rekabetin Korunması Hakkında Kanun hakkında da şu bilgiyi paylaştı:  "4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun, 13/12/1994 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.  Kanunun amacı, mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı anlaşma, karar ve uygulamaları ve piyasaya hâkim olan teşebbüslerin bu hakimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek, bunun için gerekli düzenleme ve denetlemeleri yaparak rekabetin korunmasını sağlamaktır.  Kanunun kapsamı; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde mal ve hizmet piyasalarında faaliyet gösteren ya da bu piyasaları etkileyen her türlü teşebbüsün aralarında yaptığı rekabeti engelleyici, bozucu ve kısıtlayıcı anlaşma, uygulama ve kararlar ile piyasaya hakim olan teşebbüslerin bu hakimiyetlerini kötüye kullanmaları ve rekabeti önemli ölçüde azaltacak birleşme ve devralma niteliğindeki her türlü hukuki işlem ve davranışlar, rekabetin korunmasına yönelik tedbir, tespit, düzenleme ve denetlemeye ilişkin işlemlerdir."   
Rekabet Kurulu, Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş soruşturma açtı

Rekabet Kurulu, Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş. hakkındaki ön araştırmayı tamamlayarak, soruşturma açılmasına karar verdi. 

Rekabet Kurumu’nun resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre; Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş.’nin ürünlerinin yeniden satıcısı konumunda bulunan teşebbüslerin sattığı ürünlerin yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma tamamlandı. 

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitler Rekabet Kurulu'nun 24 Mart'taki toplantısında müzakere edildi. Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Hayırlı El Kozmetik Pazarlama A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, karar verdi. 

Rekabet Kurulu, soruşturmaya esas olan Rekabetin Korunması Hakkında Kanun hakkında da şu bilgiyi paylaştı: 

"4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun, 13/12/1994 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.  Kanunun amacı, mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı anlaşma, karar ve uygulamaları ve piyasaya hâkim olan teşebbüslerin bu hakimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek, bunun için gerekli düzenleme ve denetlemeleri yaparak rekabetin korunmasını sağlamaktır. 

Kanunun kapsamı; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde mal ve hizmet piyasalarında faaliyet gösteren ya da bu piyasaları etkileyen her türlü teşebbüsün aralarında yaptığı rekabeti engelleyici, bozucu ve kısıtlayıcı anlaşma, uygulama ve kararlar ile piyasaya hakim olan teşebbüslerin bu hakimiyetlerini kötüye kullanmaları ve rekabeti önemli ölçüde azaltacak birleşme ve devralma niteliğindeki her türlü hukuki işlem ve davranışlar, rekabetin korunmasına yönelik tedbir, tespit, düzenleme ve denetlemeye ilişkin işlemlerdir." 

 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.