,, ,

Rabia Koçak: Eskişehir Akarbaşı’nın Yeni Muhtar Adayı

Gündem 18.03.2024 - 16:11, Güncelleme: 18.03.2024 - 16:11 4341+ kez okundu.
 

Rabia Koçak: Eskişehir Akarbaşı’nın Yeni Muhtar Adayı

Eskişehir Akarbaşı muhtar adayı Rabia Koçak, sosyal yardım projelerini genişleterek mahallesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı ve kadınların her alanda aktif olmasını hedefliyor
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık , Kadın Muhtar Adaylarına Destek Veriyor Eskişehir Akarbaşı muhtar adayı Rabia Koçak , 1975 Eskişehir doğumlu, evli ve iki çocuk annesi. Kendini çeşitli kurslara katılarak geliştirdiğine inanıyor. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak ve park alanlarında kendini geliştirmeye çalışarak, herkes için aynı olmayan şartlara rağmen başarılı olabileceğini gösteriyor. Koçak, eşinin ve çocuklarının desteğiyle muhtar adayı olmaya karar verdi. Kendinden emin olan Koçak, “İki çocuğu yetiştirmiş, okutmuş ve meslek sahibi yapmış bir kadın olarak, aynı hassasiyetle mahallemde de başarılı olabileceğime inanıyorum” diyor. Koçak, uzun zamandır sürdürdüğü sosyal yardım desteklerini genişleterek mahallesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı ve bu ağı büyütmeyi hedefliyor. Ayrıca, muhtarlık ofisini sadece evrak alınacak bir yer olmaktan çıkarıp, komşularının her an gelebileceği bir yer haline getirmek istiyor. Kadınlara ve çocuklara boş zamanlarını değerlendirebilecekleri mekanlar edinmeyi, kültür gezileri düzenlemeyi ve kadınların evde ürettiklerini pazarlama imkanı sunmayı planlıyor. Koçak, “Her kadının içerisinde bastırılmış bir başarı öyküsü vardır. Kadınlar, korkmadan ve çekinmeden, gerek siyasette gerekse muhtarlıkta her alanda olmalılar. Atatürk’ün bizlere vermiş olduğu imkanları sonuna kadar değerlendirmeliyiz. Başarı, ilk önce kendine inanmak ve güvenmekle gelir. Ben ilk önce kendime inandım ve çıktığım bu yolda inancım bana ışık tuttu” diyor ve ekliyor: “Bu ülkede kadınların değer görmediğine inanıyorum. Lütfen kadınlar, ilk önce kendilerine inansınlar ve kabuklarını kırıp çıksınlar. Her alanda kadınların çoğunlukta olmasını diliyorum.”
Eskişehir Akarbaşı muhtar adayı Rabia Koçak, sosyal yardım projelerini genişleterek mahallesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı ve kadınların her alanda aktif olmasını hedefliyor

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık , Kadın Muhtar Adaylarına Destek Veriyor

Eskişehir Akarbaşı muhtar adayı Rabia Koçak , 1975 Eskişehir doğumlu, evli ve iki çocuk annesi. Kendini çeşitli kurslara katılarak geliştirdiğine inanıyor. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak ve park alanlarında kendini geliştirmeye çalışarak, herkes için aynı olmayan şartlara rağmen başarılı olabileceğini gösteriyor.

Koçak, eşinin ve çocuklarının desteğiyle muhtar adayı olmaya karar verdi. Kendinden emin olan Koçak, “İki çocuğu yetiştirmiş, okutmuş ve meslek sahibi yapmış bir kadın olarak, aynı hassasiyetle mahallemde de başarılı olabileceğime inanıyorum” diyor.

Koçak, uzun zamandır sürdürdüğü sosyal yardım desteklerini genişleterek mahallesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı ve bu ağı büyütmeyi hedefliyor. Ayrıca, muhtarlık ofisini sadece evrak alınacak bir yer olmaktan çıkarıp, komşularının her an gelebileceği bir yer haline getirmek istiyor. Kadınlara ve çocuklara boş zamanlarını değerlendirebilecekleri mekanlar edinmeyi, kültür gezileri düzenlemeyi ve kadınların evde ürettiklerini pazarlama imkanı sunmayı planlıyor.

Koçak, “Her kadının içerisinde bastırılmış bir başarı öyküsü vardır. Kadınlar, korkmadan ve çekinmeden, gerek siyasette gerekse muhtarlıkta her alanda olmalılar. Atatürk’ün bizlere vermiş olduğu imkanları sonuna kadar değerlendirmeliyiz. Başarı, ilk önce kendine inanmak ve güvenmekle gelir. Ben ilk önce kendime inandım ve çıktığım bu yolda inancım bana ışık tuttu” diyor ve ekliyor: “Bu ülkede kadınların değer görmediğine inanıyorum. Lütfen kadınlar, ilk önce kendilerine inansınlar ve kabuklarını kırıp çıksınlar. Her alanda kadınların çoğunlukta olmasını diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.