,, ,

Python'da modüller

Bilim-Teknoloji 22.07.2023 - 12:12, Güncelleme: 22.07.2023 - 12:12 5392+ kez okundu.
 

Python'da modüller

Python'da modüller
Python 'da modüller , kodunuzu daha organize ve yönetilebilir hale getirmek için kullanabileceğiniz bir kod parçasıdır. Bir modül, bir veya daha fazla işlevi, değişkeni veya sınıfı içerebilir. Modüller, bir Python dosyasında veya bir Python paketinde depolanabilir. Modüller, kodunuzun tekrar kullanılmasını kolaylaştırır. Bir modülü bir kez yazıp daha sonra başka Python programlarında kullanabilirsiniz. Modüller, kodunuzun okunabilirliğini ve sürdürülebilirliğini artırır. Modülleri kullanarak, kodunuzu daha küçük ve daha yönetilebilir parçalara ayırabilirsiniz. Bu, kodunuzun daha kolay okunmasını ve anlaşılmasını sağlar. Modüller, kodunuzun test edilmesini kolaylaştırır. Modülleri tek tek test edebilir ve ardından modülleri bir araya getirerek daha büyük bir programı test edebilirsiniz. Python 'da modül oluşturmak için, .py uzantılı bir dosya oluşturun ve bu dosyaya kodunuzu ekleyin. Modülünüzü başka bir Python programında kullanmak için, import komutunu kullanın. import komutu, modülünüzü programınız için kullanılabilir hale getirir. Modüldeki işlevleri, değişkenleri ve sınıfları, modüladı.işlev adı, modüladı.değişken adı ve modüladı.sınıf adı gibi bir şekilde kullanabilirsiniz. Python 'da modüller, kodunuzu daha organize, yönetilebilir, tekrar kullanılabilir, okunabilir ve sürdürülebilir hale getirmek için kullanabileceğiniz güçlü bir araçtır.
Python'da modüller

Python 'da modüller , kodunuzu daha organize ve yönetilebilir hale getirmek için kullanabileceğiniz bir kod parçasıdır. Bir modül, bir veya daha fazla işlevi, değişkeni veya sınıfı içerebilir. Modüller, bir Python dosyasında veya bir Python paketinde depolanabilir.

Modüller, kodunuzun tekrar kullanılmasını kolaylaştırır. Bir modülü bir kez yazıp daha sonra başka Python programlarında kullanabilirsiniz. Modüller, kodunuzun okunabilirliğini ve sürdürülebilirliğini artırır. Modülleri kullanarak, kodunuzu daha küçük ve daha yönetilebilir parçalara ayırabilirsiniz. Bu, kodunuzun daha kolay okunmasını ve anlaşılmasını sağlar. Modüller, kodunuzun test edilmesini kolaylaştırır. Modülleri tek tek test edebilir ve ardından modülleri bir araya getirerek daha büyük bir programı test edebilirsiniz.

Python 'da modül oluşturmak için, .py uzantılı bir dosya oluşturun ve bu dosyaya kodunuzu ekleyin. Modülünüzü başka bir Python programında kullanmak için, import komutunu kullanın. import komutu, modülünüzü programınız için kullanılabilir hale getirir. Modüldeki işlevleri, değişkenleri ve sınıfları, modüladı.işlev adı, modüladı.değişken adı ve modüladı.sınıf adı gibi bir şekilde kullanabilirsiniz.

Python 'da modüller, kodunuzu daha organize, yönetilebilir, tekrar kullanılabilir, okunabilir ve sürdürülebilir hale getirmek için kullanabileceğiniz güçlü bir araçtır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.