,, ,

PRP Cilt Leke Tedavisi Nedir?

Yaşam 12.07.2023 - 16:52, Güncelleme: 12.07.2023 - 16:52 7493+ kez okundu.
 

PRP Cilt Leke Tedavisi Nedir?

PRP Cilt Leke Tedavisi Nedir? PRP cilt tedavisi kaç seans? Yüze PRP yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli? PRP yi kimler yaptıramaz?
PRP cilt leke tedavisi , ciltteki lekeleri azaltmak ve cildi yenilemek için kullanılan bir yöntemdir. PRP, trombositten zengin plazma anlamına gelir. Bu yöntemde hastadan alınan bir miktar kan, santrifüj edilerek trombositten zengin plazma elde edilir. Bu plazma, lekeli bölgelere enjekte edilerek ciltteki iyileşme sürecini hızlandırır. PRP cilt tedavisi kaç seans? PRP cilt tedavisi, kişinin cilt durumuna ve beklentisine göre değişen sayıda seans gerektirebilir. Genellikle 3-6 seans arasında bir uygulama yeterli olmaktadır. Seanslar arasında 2-4 hafta ara verilmesi önerilir. Tedavinin etkisini artırmak için PRP , dermapen veya mezoterapi gibi diğer yöntemlerle kombine edilebilir. Yüze PRP yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli? Yüze PRP yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: Uygulama sonrası 24 saat boyunca yüzünüzü yıkamayın, makyaj yapmayın ve krem sürmeyin. Uygulama sonrası 48 saat boyunca alkol ve sigara tüketmeyin, ağır egzersiz yapmayın ve sauna, hamam gibi sıcak ortamlardan uzak durun. Uygulama sonrası 72 saat boyunca güneşe çıkmayın veya güneş koruyucu krem kullanın. Uygulama sonrası oluşabilecek kızarıklık, morluk, şişlik veya kaşıntı gibi yan etkiler normaldir ve birkaç gün içinde geçer. Bu durumlarda doktorunuza danışabilirsiniz. PRP yi kimler yaptıramaz? PRP tedavisi herkese uygulanabilen bir yöntem değildir. Bazı durumlarda PRP tedavisinden kaçınılması gerekir. PRP yi yaptıramayacak kişiler şunlardır: Kan hastalığı olanlar Kanser hastaları Trombosit sayısı düşük veya yüksek olanlar Kan sulandırıcı ilaç kullananlar Ciddi enfeksiyon veya iltihaplı hastalığı olanlar Hamile veya emziren kadınlar Alerjik reaksiyon riski olanlar Haber : Zuhal Adıgüzel
PRP Cilt Leke Tedavisi Nedir? PRP cilt tedavisi kaç seans? Yüze PRP yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli? PRP yi kimler yaptıramaz?

PRP cilt leke tedavisi , ciltteki lekeleri azaltmak ve cildi yenilemek için kullanılan bir yöntemdir. PRP, trombositten zengin plazma anlamına gelir. Bu yöntemde hastadan alınan bir miktar kan, santrifüj edilerek trombositten zengin plazma elde edilir. Bu plazma, lekeli bölgelere enjekte edilerek ciltteki iyileşme sürecini hızlandırır.

PRP cilt tedavisi kaç seans?

PRP cilt tedavisi, kişinin cilt durumuna ve beklentisine göre değişen sayıda seans gerektirebilir. Genellikle 3-6 seans arasında bir uygulama yeterli olmaktadır. Seanslar arasında 2-4 hafta ara verilmesi önerilir. Tedavinin etkisini artırmak için PRP , dermapen veya mezoterapi gibi diğer yöntemlerle kombine edilebilir.

Yüze PRP yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Yüze PRP yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Uygulama sonrası 24 saat boyunca yüzünüzü yıkamayın, makyaj yapmayın ve krem sürmeyin.
  • Uygulama sonrası 48 saat boyunca alkol ve sigara tüketmeyin, ağır egzersiz yapmayın ve sauna, hamam gibi sıcak ortamlardan uzak durun.
  • Uygulama sonrası 72 saat boyunca güneşe çıkmayın veya güneş koruyucu krem kullanın.
  • Uygulama sonrası oluşabilecek kızarıklık, morluk, şişlik veya kaşıntı gibi yan etkiler normaldir ve birkaç gün içinde geçer. Bu durumlarda doktorunuza danışabilirsiniz.

PRP yi kimler yaptıramaz?

PRP tedavisi herkese uygulanabilen bir yöntem değildir. Bazı durumlarda PRP tedavisinden kaçınılması gerekir. PRP yi yaptıramayacak kişiler şunlardır:

  • Kan hastalığı olanlar
  • Kanser hastaları
  • Trombosit sayısı düşük veya yüksek olanlar
  • Kan sulandırıcı ilaç kullananlar
  • Ciddi enfeksiyon veya iltihaplı hastalığı olanlar
  • Hamile veya emziren kadınlar
  • Alerjik reaksiyon riski olanlar

Haber : Zuhal Adıgüzel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.