,, ,

Projeler birer “modüler okuldur.”

Eğitim 12.05.2023 - 12:39, Güncelleme: 12.05.2023 - 12:39 19824+ kez okundu.
 

Projeler birer “modüler okuldur.”

Projeler birer “modüler okuldur.”
Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata , Bartın Üniversitesi ’nin Siber Güvenlik ve Akıllı Sistemler Kulübü (SİBERAS) tarafından düzenlenen seminerin konuğu oldu. Gerçekleştirilmesine SİBERAS Başkanı Alparslan Nedimoğlu ’nun öncülük ettiği ve Kulüp Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan ’ın moderatörlük yaptığı "Lisans Öğrencileri için Proje Döngüsü Yönetimi" konulu eğitim semineri 11 Mayıs 2023 Perşembe günü Zoom üzerinden çevrimiçi olarak yürütüldü.  Öğrencilerin yanı sıra akademisyenlerinde yer aldığı toplam 40 civarında katılımcıyla gerçekleştirilen buluşmada Prof. Dr. Mustafa Böyükata , projelerde konu seçimi, planlama ve proje yazımı konularında teknik bilgiler aktardı. Niçin proje tabanlı çalışmalar yapmak gerektiği konusunda düşüncelerini paylaştı.  Seminerde nitelikli fikir üretme, bulma ve geliştirme, çalışılacak olan alana değer katma yönünde bilimsel araştırmalar yapmak isteyen öğrenciler için fırsatlar olduğu ortaya kondu ve TÜBİTAK destek programlarına dair bilgiler verildi.  Projelerde sorunlar için çözüm önerileri çıkartmak, yeni düşünceler ve bakış açıları geliştirmek, var olan sorunları ve ihtiyaçları farklı açılarla ele almak, gerçek hayat problemlerine yönelmek ve entelektüel bakış açısı geliştirmek yanı sıra beceri geliştirmek açısından da öğrencilerde gelişim sağlayabilecek boyutlarını da ele alan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, projelerin “modüler okul” olduğuna da konuşmasında yer verdi ve proje sürecinde ekibin sürekli bir eğitim alarak güncel olanı takip edebildiğini vurguladı. TEKNOFEST için proje yapan takımların bu yönden öneminin altını çizdi. Anlattıklarıyla ve sorulara verdiği cevaplarla öğrencilerin hem ufkunu açtığı ve onları cesaretlendirdiği için Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya seminerin sonunda teşekkür edildi.
Projeler birer “modüler okuldur.”

Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata , Bartın Üniversitesi ’nin Siber Güvenlik ve Akıllı Sistemler Kulübü (SİBERAS) tarafından düzenlenen seminerin konuğu oldu.

Gerçekleştirilmesine SİBERAS Başkanı Alparslan Nedimoğlu ’nun öncülük ettiği ve Kulüp Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan ’ın moderatörlük yaptığı "Lisans Öğrencileri için Proje Döngüsü Yönetimi" konulu eğitim semineri 11 Mayıs 2023 Perşembe günü Zoom üzerinden çevrimiçi olarak yürütüldü. 

Öğrencilerin yanı sıra akademisyenlerinde yer aldığı toplam 40 civarında katılımcıyla gerçekleştirilen buluşmada Prof. Dr. Mustafa Böyükata , projelerde konu seçimi, planlama ve proje yazımı konularında teknik bilgiler aktardı. Niçin proje tabanlı çalışmalar yapmak gerektiği konusunda düşüncelerini paylaştı. 

Seminerde nitelikli fikir üretme, bulma ve geliştirme, çalışılacak olan alana değer katma yönünde bilimsel araştırmalar yapmak isteyen öğrenciler için fırsatlar olduğu ortaya kondu ve TÜBİTAK destek programlarına dair bilgiler verildi. 

Projelerde sorunlar için çözüm önerileri çıkartmak, yeni düşünceler ve bakış açıları geliştirmek, var olan sorunları ve ihtiyaçları farklı açılarla ele almak, gerçek hayat problemlerine yönelmek ve entelektüel bakış açısı geliştirmek yanı sıra beceri geliştirmek açısından da öğrencilerde gelişim sağlayabilecek boyutlarını da ele alan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, projelerin “modüler okul” olduğuna da konuşmasında yer verdi ve proje sürecinde ekibin sürekli bir eğitim alarak güncel olanı takip edebildiğini vurguladı. TEKNOFEST için proje yapan takımların bu yönden öneminin altını çizdi.

Anlattıklarıyla ve sorulara verdiği cevaplarla öğrencilerin hem ufkunu açtığı ve onları cesaretlendirdiği için Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya seminerin sonunda teşekkür edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.