,, ,

Prof. Dr. Böyükata: Liseli gençleri proje çalışmalarına teşvik edin

Eğitim 29.11.2023 - 09:24, Güncelleme: 29.11.2023 - 09:24 14005+ kez okundu.
 

Prof. Dr. Böyükata: Liseli gençleri proje çalışmalarına teşvik edin

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğrenci projelerinin önemini vurgulayarak, gençlerin proje tabanlı çalışmalara teşvik edilmesinin faydalarını anlattı. TÜBİTAK yarışmalarının harika fırsatlar sunduğunu belirtti.
Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata , liseli gençler için proje tabanlı çalışmaların özendirilmesini değişik vesilelerle gündeme getiriyor. Malatya - Darende Özel Hacı Naciye Ateş Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve okulun rehber öğretmeni Hidayet Yıldız ’ın moderatörlüğünde “Öğretmen Eğitimleri” programının konuğu olan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “TÜBİTAK-2204-A Lise Öğrenci Projeleri için İncelikler ve Düşünceler” konulu 28 Kasım 2023 Salı akşamı Zoom platformu üzerinden verdiği çevrimiçi seminerde öğrenci projelerinde göz önünde bulundurulmasında fayda gördüğü hususları ele aldı. Farklı şehir ve okullardan proje konularına ilgi duyan farklı branşlardan öğretmenlerin de katıldığı buluşmada Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğrencilerin üniversitede ve iş hayatında takım çalışmalarına daha fazla ihtiyaç duyacaklarına değinerek proje faaliyetlerine dahil edilmelerinin önemini ortaya koydu. Ödül elde etme kaygısıyla yola çıkmanın doğru bir yaklaşım olmayacağını vurgulayan Prof. Dr. Böyükata, projelerde iyi bir konu seçiminin güzel sonuçlara götüreceğini de bilim insanların hayatlarından örnekler vererek açıkladı. Proje süreçleriyle ilgili pek çok temel kavrama değinerek TÜBİTAK yarışmalarının harika fırsatlar sunduğunu belirtti.  Öğretmenlerin danışmanlık desteğiyle öğrenciler tarafından sunulan fikirlerin daha özel ve çalışılabilir hale dönüştürülmesinin gerektiğini, danışmanla aralarında serbest bir paylaşım ortamı sağlanması gerektiğini, dijital veya fiziksel bir iletişim zemini olması gerektiğini, proje konusunun sürekli geliştirilmesinde fayda olacağını ve benzeri pek çok noktaya dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Böyükata, liseli gençlerin proje çalışmalarına özendirilmesinin ne denli faydalı olacağını farklı yönleriyle orya koyduğu söyleşisinde katılımcılardan gelen sorulara da cevaplar verdi. Katılımcıların memnuniyetine değinen moderatör Hidayet Yıldız yaptığı değerlendirmede, “Oldukça verimliydi. Bizim için özellikle proje nedir nasıl olmalıdır dendiğinde, hepimizin aklında canlanabilecek teorik bilgiler açısından zenginlik kattı ve uygulama noktasında bizlere yol gösterici olacaktır.” dedi ve Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya seminer sonunda teşekkür etti.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğrenci projelerinin önemini vurgulayarak, gençlerin proje tabanlı çalışmalara teşvik edilmesinin faydalarını anlattı. TÜBİTAK yarışmalarının harika fırsatlar sunduğunu belirtti.

Yozgat  Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata , liseli gençler için proje tabanlı çalışmaların özendirilmesini değişik vesilelerle gündeme getiriyor.

Malatya - Darende Özel Hacı Naciye Ateş Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve okulun rehber öğretmeni Hidayet Yıldız ’ın moderatörlüğünde “Öğretmen Eğitimleri” programının konuğu olan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “TÜBİTAK-2204-A Lise Öğrenci Projeleri için İncelikler ve Düşünceler” konulu 28 Kasım 2023 Salı akşamı Zoom platformu üzerinden verdiği çevrimiçi seminerde öğrenci projelerinde göz önünde bulundurulmasında fayda gördüğü hususları ele aldı.

Farklı şehir ve okullardan proje konularına ilgi duyan farklı branşlardan öğretmenlerin de katıldığı buluşmada Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğrencilerin üniversitede ve iş hayatında takım çalışmalarına daha fazla ihtiyaç duyacaklarına değinerek proje faaliyetlerine dahil edilmelerinin önemini ortaya koydu.

Ödül elde etme kaygısıyla yola çıkmanın doğru bir yaklaşım olmayacağını vurgulayan Prof. Dr. Böyükata, projelerde iyi bir konu seçiminin güzel sonuçlara götüreceğini de bilim insanların hayatlarından örnekler vererek açıkladı. Proje süreçleriyle ilgili pek çok temel kavrama değinerek TÜBİTAK yarışmalarının harika fırsatlar sunduğunu belirtti. 

Öğretmenlerin danışmanlık desteğiyle öğrenciler tarafından sunulan fikirlerin daha özel ve çalışılabilir hale dönüştürülmesinin gerektiğini, danışmanla aralarında serbest bir paylaşım ortamı sağlanması gerektiğini, dijital veya fiziksel bir iletişim zemini olması gerektiğini, proje konusunun sürekli geliştirilmesinde fayda olacağını ve benzeri pek çok noktaya dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Böyükata, liseli gençlerin proje çalışmalarına özendirilmesinin ne denli faydalı olacağını farklı yönleriyle orya koyduğu söyleşisinde katılımcılardan gelen sorulara da cevaplar verdi.

Katılımcıların memnuniyetine değinen moderatör Hidayet Yıldız yaptığı değerlendirmede, “Oldukça verimliydi. Bizim için özellikle proje nedir nasıl olmalıdır dendiğinde, hepimizin aklında canlanabilecek teorik bilgiler açısından zenginlik kattı ve uygulama noktasında bizlere yol gösterici olacaktır.” dedi ve Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya seminer sonunda teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.