,, ,

Pirinç Pilavı Tarifi

Yemek 03.04.2024 - 10:57, Güncelleme: 03.04.2024 - 10:57 3672 kez okundu.
 

Pirinç Pilavı Tarifi

Türk mutfağından lezzetli ve kolay bir tarif: Pirinç pilavı. Tane tane ve lezzetli olması için püf noktalarını paylaşıyoruz. Afiyet olsun!
Pirinç pilavı , Türk mutfağının en temel ve en çok sevilen garnitürlerinden biridir. Hem yapımı kolay hem de lezzetli olan pirinç pilavı , her yemeğin yanında sunulabilir. Bu yazıda, tane tane ve lezzetli bir pirinç pilavı yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşacağız. Malzemeler: 1 su bardağı pirinç 1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: Pirinci bol suyla yıkayın ve süzülmeye bırakın. Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin. Süzülmüş pirinci ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun. Tuz ve suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Pilavı ocaktan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Teneke bir kaşıkla pilavı havalandırın ve servis yapın. Püf Noktaları: Kullanacağınız pirincin türü pilavın lezzetini ve dokusunu etkileyecektir. Basmati pirinç veya baldo pirinç kullanabilirsiniz. Pirinci kavururken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Suyun miktarı pirincin cinsine göre değişebilir. Suyunu çekmeye yakın tadına bakarak gerekirse ilave su ekleyebilirsiniz. Pilavı pişirdikten sonra dinlendirmek tane tane olmasını sağlar. Pilavınıza farklı lezzetler katmak için soğan, sarımsak, bezelye, havuç veya kuş üzümü gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun! Ek Bilgiler: Pirinç pilavı ile birlikte et, tavuk, balık veya sebze yemekleri servis edebilirsiniz. Pilavı yoğurt veya cacık ile de servis edebilirsiniz. Arzu ederseniz pilavı tereyağında da pişirebilirsiniz. Pilavı pişirdikten sonra dondurarak da saklayabilirsiniz.
Türk mutfağından lezzetli ve kolay bir tarif: Pirinç pilavı. Tane tane ve lezzetli olması için püf noktalarını paylaşıyoruz. Afiyet olsun!

Pirinç pilavı , Türk mutfağının en temel ve en çok sevilen garnitürlerinden biridir. Hem yapımı kolay hem de lezzetli olan pirinç pilavı , her yemeğin yanında sunulabilir. Bu yazıda, tane tane ve lezzetli bir pirinç pilavı yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşacağız.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

  1. Pirinci bol suyla yıkayın ve süzülmeye bırakın.
  2. Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin.
  3. Süzülmüş pirinci ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.
  4. Tuz ve suyu ekleyin.
  5. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  6. Pilavı ocaktan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin.
  7. Teneke bir kaşıkla pilavı havalandırın ve servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Kullanacağınız pirincin türü pilavın lezzetini ve dokusunu etkileyecektir. Basmati pirinç veya baldo pirinç kullanabilirsiniz.
  • Pirinci kavururken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin.
  • Suyun miktarı pirincin cinsine göre değişebilir. Suyunu çekmeye yakın tadına bakarak gerekirse ilave su ekleyebilirsiniz.
  • Pilavı pişirdikten sonra dinlendirmek tane tane olmasını sağlar.
  • Pilavınıza farklı lezzetler katmak için soğan, sarımsak, bezelye, havuç veya kuş üzümü gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Ek Bilgiler:

  • Pirinç pilavı ile birlikte et, tavuk, balık veya sebze yemekleri servis edebilirsiniz.
  • Pilavı yoğurt veya cacık ile de servis edebilirsiniz.
  • Arzu ederseniz pilavı tereyağında da pişirebilirsiniz.
  • Pilavı pişirdikten sonra dondurarak da saklayabilirsiniz.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.