,, ,

Pazaryeri'nde şerbetçi otu hasadına hazırlanılıyor

Gündem 16.08.2023 - 15:53, Güncelleme: 16.08.2023 - 15:53 3932+ kez okundu.
 

Pazaryeri'nde şerbetçi otu hasadına hazırlanılıyor

Pazaryeri’nde endüstriyel bitki şerbetçi otu hasat öncesi denetlendi. Şerbetçi otu birçok sektörde kullanılıyor. Alım fiyatları da belirlendi.
Türkiye ’de sadece Bilecik ’in Pazaryeri ilçesinde yetişen ve birçok alanda kullanımı gerçekleşen endüstriyel bitki şerbetçi otu hasat öncesi ekiplerce denetlendi.   Pazaryeri İlçesinde yaklaşık bin 500 dekar alanda ekimi yapılan ilçenin başlıca geçim kaynaklarından biri olan endüstriyel bitki şerbetçi otu,  içecek sanayi, ilaç, gıda ve kozmetik sektöründe kullanılırken, şerbetçi otu tarlaları Pazaryeri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince hasat öncesi hasat belirlenmesi için incelendi.   Geçtiğimiz aylarda Bilecik Vali Yardımcısı Şahin Arsal, Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve Firma yetkililerinin katılımıyla şerbetçi otu 2023 yılı alım fiyatları Aroma 41 lira diğer çeşitler ise 40 lira olarak belirlenmişti.
Pazaryeri’nde endüstriyel bitki şerbetçi otu hasat öncesi denetlendi. Şerbetçi otu birçok sektörde kullanılıyor. Alım fiyatları da belirlendi.
Türkiye ’de sadece Bilecik ’in Pazaryeri ilçesinde yetişen ve birçok alanda kullanımı gerçekleşen endüstriyel bitki şerbetçi otu hasat öncesi ekiplerce denetlendi.
 
Pazaryeri İlçesinde yaklaşık bin 500 dekar alanda ekimi yapılan ilçenin başlıca geçim kaynaklarından biri olan endüstriyel bitki şerbetçi otu,  içecek sanayi, ilaç, gıda ve kozmetik sektöründe kullanılırken, şerbetçi otu tarlaları Pazaryeri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince hasat öncesi hasat belirlenmesi için incelendi.
 
Geçtiğimiz aylarda Bilecik Vali Yardımcısı Şahin Arsal, Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve Firma yetkililerinin katılımıyla şerbetçi otu 2023 yılı alım fiyatları Aroma 41 lira diğer çeşitler ise 40 lira olarak belirlenmişti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.