,, ,

PayPal Türkiye'de Neden Kapandı?

Bilim-Teknoloji 14.07.2023 - 11:40, Güncelleme: 14.07.2023 - 11:40 7343+ kez okundu.
 

PayPal Türkiye'de Neden Kapandı?

PayPal Türkiye'de Neden Kapandı?
PayPal , internet üzerinden online olarak alışveriş yapılmasını sağlayan bir ödeme sistemidir. Dünyanın birçok ülkesinde hizmet vermektedir. Ancak 30 Mayıs 2016 tarihinde PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. PayPal ’ın Türkiye’den çekilmesinin sebebi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) tarafından PayPal ’ın lisans başvurusunun reddedilmesi olarak veriliyor. BDDK, PayPal ’ın bilgi sistemlerini ve yedeklerini Türkiye’ye getirmeleri talebine olumlu yanıt vermemelerini gerekçe gösterdi. BDDK ’nın bu talebi, PayPal ’da gerçekleşen para akışını denetleyebilmek ve para aklama gibi suçları önleyebilmek içindi. PayPal ise bu talebi kabul etmediği için Türkiye’de lisans alamadı ve faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. PayPal ’ın Türkiye’den çekilmesi, özellikle yurt dışı ile alım satım yapan ticaret erbabı ve tasarımcılar için büyük bir sorun oldu. PayPal ’ın sunduğu kolay ve güvenli ödeme yönteminden mahrum kalan bu kesim, alternatif arayışlarına girdi
PayPal Türkiye'de Neden Kapandı?

PayPal , internet üzerinden online olarak alışveriş yapılmasını sağlayan bir ödeme sistemidir. Dünyanın birçok ülkesinde hizmet vermektedir. Ancak 30 Mayıs 2016 tarihinde PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

PayPal ’ın Türkiye’den çekilmesinin sebebi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) tarafından PayPal ’ın lisans başvurusunun reddedilmesi olarak veriliyor. BDDK, PayPal ’ın bilgi sistemlerini ve yedeklerini Türkiye’ye getirmeleri talebine olumlu yanıt vermemelerini gerekçe gösterdi.

BDDK ’nın bu talebi, PayPal ’da gerçekleşen para akışını denetleyebilmek ve para aklama gibi suçları önleyebilmek içindi. PayPal ise bu talebi kabul etmediği için Türkiye’de lisans alamadı ve faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.

PayPal ’ın Türkiye’den çekilmesi, özellikle yurt dışı ile alım satım yapan ticaret erbabı ve tasarımcılar için büyük bir sorun oldu. PayPal ’ın sunduğu kolay ve güvenli ödeme yönteminden mahrum kalan bu kesim, alternatif arayışlarına girdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.