,, ,

Panionion Antik Kenti

Seyahat 17.07.2023 - 13:55, Güncelleme: 17.07.2023 - 13:55 20558+ kez okundu.
 

Panionion Antik Kenti

Panionion Antik Kenti
Panionion Antik Kenti , Aydın ’ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı mahallesinde yer alan tarihi bir sit alanıdır. Antik kent, Dilek Yarımadası - Büyük Menderes Deltası Millî Parkı’na bir kilometre mesafede, Samson Dağı ’nın Ege Denizi’ne bakan kuzey yamacında bulunmaktadır. Antik kent, adını Panionia Festivali veya Panegyris adı verilen ve İyonya Birliği ’ne bağlı 12 şehir devletinin katıldığı dini ve siyasi bir toplantıdan almıştır. Antik kentte Poseidon’a adanmış bir İyon tapınağı, bir tiyatro, bir konsey odası ve bir yeraltı mahzeni bulunmaktadır. Tapınak, MÖ 8. yüzyıldan itibaren kullanılmaya başlanmış ve burada düzenlenen festivaller sırasında İyonya Birliği ’nin politik kararlarını almıştır. Tapınak, ayrıca Persler’e karşı İyon Ayaklanması ’nın başladığı yer olarak da tarihi önem taşımaktadır. Panionion Antik Kenti , mitoloji ve tarih açısından çok zengin bir yerdir. Mitolojide Gök Tanrısı Zeus ’un kardeşi Deniz Tanrısı Poseidon ’un öfkesinden kaçmak için buraya sığındığı söylenir. Ayrıca güzellik tanrıçası Afrodit’in burada yüzerek güzelleştiği ve İsa’nın annesi Meryem Ana ’nın burada yıkanarak bereketlendiği de rivayet edilir
Panionion Antik Kenti

Panionion Antik Kenti , Aydın ’ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı mahallesinde yer alan tarihi bir sit alanıdır. Antik kent, Dilek Yarımadası - Büyük Menderes Deltası Millî Parkı’na bir kilometre mesafede, Samson Dağı ’nın Ege Denizi’ne bakan kuzey yamacında bulunmaktadır. Antik kent, adını Panionia Festivali veya Panegyris adı verilen ve İyonya Birliği ’ne bağlı 12 şehir devletinin katıldığı dini ve siyasi bir toplantıdan almıştır.

Antik kentte Poseidon’a adanmış bir İyon tapınağı, bir tiyatro, bir konsey odası ve bir yeraltı mahzeni bulunmaktadır. Tapınak, MÖ 8. yüzyıldan itibaren kullanılmaya başlanmış ve burada düzenlenen festivaller sırasında İyonya Birliği ’nin politik kararlarını almıştır. Tapınak, ayrıca Persler’e karşı İyon Ayaklanması ’nın başladığı yer olarak da tarihi önem taşımaktadır.

Panionion Antik Kenti , mitoloji ve tarih açısından çok zengin bir yerdir. Mitolojide Gök Tanrısı Zeus ’un kardeşi Deniz Tanrısı Poseidon ’un öfkesinden kaçmak için buraya sığındığı söylenir. Ayrıca güzellik tanrıçası Afrodit’in burada yüzerek güzelleştiği ve İsa’nın annesi Meryem Ana ’nın burada yıkanarak bereketlendiği de rivayet edilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.