,, ,

Oyuncu Alparslan Türkeş Karaduman hayatını kaybetti

Gündem 03.10.2023 - 12:19, Güncelleme: 03.10.2023 - 12:22 2678+ kez okundu.
 

Oyuncu Alparslan Türkeş Karaduman hayatını kaybetti

Devlet Tiyatroları sanatçısı ve MDT kurucusu Alparslan Türkeş Karaduman, 72 yaşında hayatını kaybetti. Sanat camiası büyük bir kayıp yaşadı.”
Devlet Tiyatroları sanatçılarından ve MDT kurucularından oyuncu, dansçı, koreograf, balet ve oyun yazarı Alparslan Türkeş Karaduman , 72 yaşında hayatını kaybetti. Karaduman, 1951 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Devlet Opera ve Balesi'nde bale sanatçısı olarak görev yaptı. 1971 yılında Devlet Tiyatroları'na geçti ve burada oyuncu, dansçı, koreograf, balet ve oyun yazarı olarak birçok oyunda rol aldı. Karaduman, 1978 yılında Modern Dans Topluluğu'nu kurdu ve bu toplulukla birçok oyun sahneledi. 1980 yılında Devlet Tiyatroları'nın Modern Dans Topluluğu'nun kuruluşunda yer aldı. Karaduman, oyunculuk, dans, koreografi, bale ve oyun yazarlığı alanlarında birçok ödül kazandı. 1990 yılında "Devlet Sanatçısı" unvanı aldı. Karaduman'ın ölümünü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, "Alparslan Türkeş Karaduman'ın vefatı, sanat camiası için büyük bir kayıptır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim." sözleriyle duyurdu. Karaduman, yarın Ankara'da toprağa verilecek.
Devlet Tiyatroları sanatçısı ve MDT kurucusu Alparslan Türkeş Karaduman, 72 yaşında hayatını kaybetti. Sanat camiası büyük bir kayıp yaşadı.”

Devlet Tiyatroları sanatçılarından ve MDT kurucularından oyuncu, dansçı, koreograf, balet ve oyun yazarı Alparslan Türkeş Karaduman , 72 yaşında hayatını kaybetti.

Karaduman, 1951 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Devlet Opera ve Balesi'nde bale sanatçısı olarak görev yaptı. 1971 yılında Devlet Tiyatroları'na geçti ve burada oyuncu, dansçı, koreograf, balet ve oyun yazarı olarak birçok oyunda rol aldı.

Karaduman, 1978 yılında Modern Dans Topluluğu'nu kurdu ve bu toplulukla birçok oyun sahneledi. 1980 yılında Devlet Tiyatroları'nın Modern Dans Topluluğu'nun kuruluşunda yer aldı.

Karaduman, oyunculuk, dans, koreografi, bale ve oyun yazarlığı alanlarında birçok ödül kazandı. 1990 yılında "Devlet Sanatçısı" unvanı aldı.

Karaduman'ın ölümünü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, "Alparslan Türkeş Karaduman'ın vefatı, sanat camiası için büyük bir kayıptır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim." sözleriyle duyurdu.

Karaduman, yarın Ankara'da toprağa verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.