,, ,

ÖSYM Tablo 6 Ne Demek?

Eğitim 04.09.2023 - 18:09, Güncelleme: 04.09.2023 - 18:09 15723+ kez okundu.
 

ÖSYM Tablo 6 Ne Demek?

ÖSYM Tablo 6 Ne Demek?
ÖSYM tablo 6, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi ( ÖSYM ) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( YKS ) sonuçlarına göre, ortaöğretim kurumlarındaki alan/kol/bölümler ile aynı alan/kol/bölümlerdeki lisans ve önlisans programları arasındaki ilişkiyi gösteren bir tablodur. Tablo 6 , YKS 'de bir lisans programına yerleşmek isteyen adayların, hangi ortaöğretim kurumunun hangi alan/kol/bölümünden mezun olması gerektiğine dair bilgi vermektedir. Örneğin, tablo 6'ya göre, bir lise mezunu, "Türkçe-Matematik" alan/kol/bölümünden mezun olması durumunda, "Mühendislik" alanındaki lisans programlarına yerleşebilir. Tablo 6 YKS'de bir önlisans programına yerleşmek isteyen adayların da, hangi ortaöğretim kurumunun hangi alan/kol/bölümünden mezun olması gerektiğine dair bilgi vermektedir. Örneğin, tablo 6'ya göre, bir mesleki ve teknik ortaokulu mezunu, "İşletme" alanı altında yer alan önlisans programlarına yerleşebilir. Tablo 6 YKS'ye başvuru yapacak adayların, yerleşmek istedikleri programlar hakkında bilgi edinmeleri açısından önemlidir. Adaylar, tablo 6'yı inceleyerek, hangi ortaöğretim kurumunun hangi alan/kol/bölümünden mezun olmaları gerektiğini öğrenebilirler. Tablo 6 ÖSYM tarafından her yıl güncellenmektedir. Adaylar, tablo 6'nın güncel halini ÖSYM 'nin internet sitesinden öğrenebilirler. Tablo 6 'nın bazı önemli noktaları şunlardır: Tablo 6 YKS 'ye başvuru yapacak tüm adaylar için geçerlidir. Tablo 6 ortaöğretim kurumlarındaki alan/kol/bölümler ile aynı alan/kol/bölümlerdeki lisans ve önlisans programları arasındaki ilişkiyi göstermektedir. Tablo 6 YKS 'de bir lisans programına yerleşmek isteyen adayların, hangi ortaöğretim kurumunun hangi alan/kol/bölümünden mezun olması gerektiğine dair bilgi vermektedir. Tablo 6 YKS 'de bir önlisans programına yerleşmek isteyen adayların da, hangi ortaöğretim kurumunun hangi alan/kol/bölümünden mezun olması gerektiğine dair bilgi vermektedir. Tablo 6 YKS 'ye başvuru yapacak adayların, yerleşmek istedikleri programlar hakkında bilgi edinmeleri açısından önemlidir. Tablo 6 ÖSYM tarafından her yıl güncellenmektedir.
ÖSYM Tablo 6 Ne Demek?

ÖSYM tablo 6, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi ( ÖSYM ) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( YKS ) sonuçlarına göre, ortaöğretim kurumlarındaki alan/kol/bölümler ile aynı alan/kol/bölümlerdeki lisans ve önlisans programları arasındaki ilişkiyi gösteren bir tablodur.

Tablo 6 , YKS 'de bir lisans programına yerleşmek isteyen adayların, hangi ortaöğretim kurumunun hangi alan/kol/bölümünden mezun olması gerektiğine dair bilgi vermektedir. Örneğin, tablo 6'ya göre, bir lise mezunu, "Türkçe-Matematik" alan/kol/bölümünden mezun olması durumunda, "Mühendislik" alanındaki lisans programlarına yerleşebilir.

Tablo 6 YKS'de bir önlisans programına yerleşmek isteyen adayların da, hangi ortaöğretim kurumunun hangi alan/kol/bölümünden mezun olması gerektiğine dair bilgi vermektedir. Örneğin, tablo 6'ya göre, bir mesleki ve teknik ortaokulu mezunu, "İşletme" alanı altında yer alan önlisans programlarına yerleşebilir.

Tablo 6 YKS'ye başvuru yapacak adayların, yerleşmek istedikleri programlar hakkında bilgi edinmeleri açısından önemlidir. Adaylar, tablo 6'yı inceleyerek, hangi ortaöğretim kurumunun hangi alan/kol/bölümünden mezun olmaları gerektiğini öğrenebilirler.

Tablo 6 ÖSYM tarafından her yıl güncellenmektedir. Adaylar, tablo 6'nın güncel halini ÖSYM 'nin internet sitesinden öğrenebilirler.

Tablo 6 'nın bazı önemli noktaları şunlardır:

  • Tablo 6 YKS 'ye başvuru yapacak tüm adaylar için geçerlidir.
  • Tablo 6 ortaöğretim kurumlarındaki alan/kol/bölümler ile aynı alan/kol/bölümlerdeki lisans ve önlisans programları arasındaki ilişkiyi göstermektedir.
  • Tablo 6 YKS 'de bir lisans programına yerleşmek isteyen adayların, hangi ortaöğretim kurumunun hangi alan/kol/bölümünden mezun olması gerektiğine dair bilgi vermektedir.
  • Tablo 6 YKS 'de bir önlisans programına yerleşmek isteyen adayların da, hangi ortaöğretim kurumunun hangi alan/kol/bölümünden mezun olması gerektiğine dair bilgi vermektedir.
  • Tablo 6 YKS 'ye başvuru yapacak adayların, yerleşmek istedikleri programlar hakkında bilgi edinmeleri açısından önemlidir.
  • Tablo 6 ÖSYM tarafından her yıl güncellenmektedir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.