,, ,

Ömer Fethi Gürer: Kamuda Çalışan Mühendislerin Özlük Hakları İyileştirilmeli

Siyaset 24.11.2022 - 16:05, Güncelleme: 24.11.2022 - 16:05 3675+ kez okundu.
 

Ömer Fethi Gürer: Kamuda Çalışan Mühendislerin Özlük Hakları İyileştirilmeli

Ömer Fethi Gürer: Kamuda Çalışan Mühendislerin Özlük Hakları İyileştirilmeli
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer , kamuda görevli mühendislerin beklentilerini Meclis gündemine taşıdı. Gürer, “Kamuda çalışan mühendislerin özlük hakları iyileştirilirken atama bekleyen mühendislerin de bir an önce atamaları yapılmalıdır” dedi. Ömer Fethi Gürer , TBMM Genel Kurulu’nda dün yaptığı konuşmada, kamuda çalışan mühendislerin beklentilerine dikkat çekti. AKP iktidarının dengi mesleklere göre mühendisleri ihmal ettiğini savunan Gürer, kamuda çalışan mühendislerin teşvik ödemesi, risk ve sorumluluk tazminatı ile ek ödemenin yeniden düzenlenmesini beklediğini kaydetti. Gürer, “Yan ödeme oranının artırılması, taban aylık katsayısının iyileştirilmesi, sözleşmeli mühendislerin kadroya alınması ve bu yönde özel hizmet tazminatının yükseltilmesi, mühendisleri mutlu edecek düzenlemeler olacaktır” diye konuştu. “KAMUYA YETERLİ MÜHENDİS ATANMIYOR” Kamuda yeterince mühendis ataması yapılmadığını söyleyen Gürer, “Okullarını bitirip, diplomayı alıp kamuda işe girmek için bekleyen farklı mühendislik mezunları da iktidar tarafından seslerinin duyulmasını istemektedir. Kamuda çalışan mühendislerin özlük hakları iyileştirilirken atama bekleyen mühendislerin de bir an önce atamaları yapılmalıdır” dedi.
Ömer Fethi Gürer: Kamuda Çalışan Mühendislerin Özlük Hakları İyileştirilmeli

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer , kamuda görevli mühendislerin beklentilerini Meclis gündemine taşıdı. Gürer, “Kamuda çalışan mühendislerin özlük hakları iyileştirilirken atama bekleyen mühendislerin de bir an önce atamaları yapılmalıdır” dedi.

Ömer Fethi Gürer , TBMM Genel Kurulu’nda dün yaptığı konuşmada, kamuda çalışan mühendislerin beklentilerine dikkat çekti. AKP iktidarının dengi mesleklere göre mühendisleri ihmal ettiğini savunan Gürer, kamuda çalışan mühendislerin teşvik ödemesi, risk ve sorumluluk tazminatı ile ek ödemenin yeniden düzenlenmesini beklediğini kaydetti.

Gürer, “Yan ödeme oranının artırılması, taban aylık katsayısının iyileştirilmesi, sözleşmeli mühendislerin kadroya alınması ve bu yönde özel hizmet tazminatının yükseltilmesi, mühendisleri mutlu edecek düzenlemeler olacaktır” diye konuştu.

“KAMUYA YETERLİ MÜHENDİS ATANMIYOR”

Kamuda yeterince mühendis ataması yapılmadığını söyleyen Gürer, “Okullarını bitirip, diplomayı alıp kamuda işe girmek için bekleyen farklı mühendislik mezunları da iktidar tarafından seslerinin duyulmasını istemektedir. Kamuda çalışan mühendislerin özlük hakları iyileştirilirken atama bekleyen mühendislerin de bir an önce atamaları yapılmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.