,, ,

Ömer Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na sert tepki: Milli iradeye saldırıyor

Siyaset 05.09.2023 - 10:48, Güncelleme: 05.09.2023 - 10:48 3649+ kez okundu.
 

Ömer Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na sert tepki: Milli iradeye saldırıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçlarına yönelik eleştirilerini "milli iradeye saldırı" olarak nitelendirdi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun seçim sonuçlarına yönelik eleştirilerini "milli iradeye saldırı" olarak nitelendirdi. Ömer Çelik AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Cumhur İttifakı'nın kazandığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu'nun, seçim sonuçlarının meşruiyetine yönelik eleştirilerini "milli iradeye saldırı" olarak nitelendiren Çelik, "Kılıçdaroğlu, üst üste seçim kaybetmesine rağmen kendi partisinde tek adam rejimi kurmaya çalışıyor. Bu, siyasi etik ve ahlak meselesi değil midir?" dedi. Ömer Çelik Kılıçdaroğlu'nun, partisi ve ittifak ortaklarından habersiz, bazı partilerle anlaşmalar yaptığının ortaya çıktığını belirterek, "Bu şekilde kapalı kapılar ardında karanlık siyasi süreç yürütmenin siyasi ahlak ve etik bakımdan bedelinin ve neticesinin ne olması gerekir?" diye sordu. Kılıçdaroğlu'nun, "Türkiye'de iktidarın, vatandaşlarımızın bir kısmını tehdit ettiği" gibisinden bir yaklaşımının gerçeklikle hiçbir alakası olmadığını dile getiren Çelik, "Kılıçdaroğlu'nun hukuk açısından da siyasi açıdan da aslında genel başkanlık döneminin sona erdiği bir dönemdir. Bu tartışmayı örtbas etmek için sürekli seçim sonuçlarına saldırmakta, kendince toplumsal fay hatlarına jilet atmaya çalışmaktadır." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin güven ve barış ülkesi olduğunu vurgulayan Çelik, "Milletimizin sağduyusu, zor zamanlarda gösterdiği birlik ve beraberlik, her türlü sosyal patlama provokasyonunu her zaman bertaraf etmiştir." dedi. Çelik, siyaset alanında toplumun her kesimini kucaklayacak mesajlar verilmesi gerektiğini belirterek, "Kendisi, Cumhurbaşkanımızı 'toplumun her kesimini kucaklayamamakla' eleştiriyor. Halbuki bugün açısından baktığımızda bunu söyleyen kişinin bırakın toplumun her kesimini, kendi partisi CHP tabanının tamamını kucaklayamadığını görüyoruz." ifadelerini kullandı. Çelik, "Filenin Sultanları, Türk kadınlarının gücünü, İstiklal Marşımızı Avrupa Birliğinin başkenti sayılabilecek bir yerde okutarak bütün dünyaya göstermiş oldu." dedi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçlarına yönelik eleştirilerini "milli iradeye saldırı" olarak nitelendirdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun seçim sonuçlarına yönelik eleştirilerini "milli iradeye saldırı" olarak nitelendirdi.

Ömer Çelik  AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Cumhur İttifakı'nın kazandığını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'nun, seçim sonuçlarının meşruiyetine yönelik eleştirilerini "milli iradeye saldırı" olarak nitelendiren Çelik, "Kılıçdaroğlu, üst üste seçim kaybetmesine rağmen kendi partisinde tek adam rejimi kurmaya çalışıyor. Bu, siyasi etik ve ahlak meselesi değil midir?" dedi.

Ömer Çelik Kılıçdaroğlu'nun, partisi ve ittifak ortaklarından habersiz, bazı partilerle anlaşmalar yaptığının ortaya çıktığını belirterek, "Bu şekilde kapalı kapılar ardında karanlık siyasi süreç yürütmenin siyasi ahlak ve etik bakımdan bedelinin ve neticesinin ne olması gerekir?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun, "Türkiye'de iktidarın, vatandaşlarımızın bir kısmını tehdit ettiği" gibisinden bir yaklaşımının gerçeklikle hiçbir alakası olmadığını dile getiren Çelik, "Kılıçdaroğlu'nun hukuk açısından da siyasi açıdan da aslında genel başkanlık döneminin sona erdiği bir dönemdir. Bu tartışmayı örtbas etmek için sürekli seçim sonuçlarına saldırmakta, kendince toplumsal fay hatlarına jilet atmaya çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin güven ve barış ülkesi olduğunu vurgulayan Çelik, "Milletimizin sağduyusu, zor zamanlarda gösterdiği birlik ve beraberlik, her türlü sosyal patlama provokasyonunu her zaman bertaraf etmiştir." dedi.

Çelik, siyaset alanında toplumun her kesimini kucaklayacak mesajlar verilmesi gerektiğini belirterek, "Kendisi, Cumhurbaşkanımızı 'toplumun her kesimini kucaklayamamakla' eleştiriyor. Halbuki bugün açısından baktığımızda bunu söyleyen kişinin bırakın toplumun her kesimini, kendi partisi CHP tabanının tamamını kucaklayamadığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Filenin Sultanları, Türk kadınlarının gücünü, İstiklal Marşımızı Avrupa Birliğinin başkenti sayılabilecek bir yerde okutarak bütün dünyaya göstermiş oldu." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.