,, ,

Oltu taşı nedir ne işe yarar?

Gündem 25.04.2024 - 14:51, Güncelleme: 25.04.2024 - 14:51 3560 kez okundu.
 

Oltu taşı nedir ne işe yarar?

Oltu taşı, yarı değerli bir taş olup, çeşitli süs eşyaları ve takılar yapımında kullanılır. Ayrıca, stresi azaltma ve enerji verme gibi faydaları vardır.
Oltu taşı , Türkiye'nin Erzurum ilinin Oltu ilçesinde çıkarılan yarı değerli bir taştır. Siyah, tıkız, parlak ve kavlı biçiminde kırıkları olan, parlatılabilen, tıraşlanabilen bir nevi linyit taşıdır. Dünyada ise özellikle Fransa ve Kuzey Amerika'da da bulunmaktadır. Oltu taşının tarihi M.Ö. 2000'li yıllara kadar uzanmaktadır. İlk olarak Hititler tarafından süs eşyası yapımında kullanıldığı bilinmektedir. Urartular, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar da Oltu taşından çeşitli objeler üretmişlerdir. 17. yüzyılda ise tesbih yapımında kullanılmaya başlanmış ve bu alanda oldukça popüler hale gelmiştir. Oltu taşının faydaları: Nazar boncuğu: Oltu taşı, nazardan korumak için kullanılır. Stresi azaltır: Oltu taşının stresi azaltıcı ve sakinleştirici bir etkisi olduğu bilinmektedir. Enerji verir: Oltu taşı, bedensel ve zihinsel enerjiyi artırır. Odaklanmayı artırır: Oltu taşının konsantrasyonu ve hafızayı güçlendirdiği düşünülmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir: Oltu taşının bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalıklara karşı direnci artırdığına inanılmaktadır. Oltu taşının kullanım alanları: Tesbih: Oltu taşı en çok tesbih yapımında kullanılır. Farklı renk ve desenlerde tesbihler yapılmaktadır. Takılar: Oltu taşından yüzük, küpe, kolye, bileklik gibi takılar yapılmaktadır. Süs eşyaları: Oltu taşından heykelcikler, vazolar, kül tablaları gibi süs eşyaları yapılmaktadır. Koleksiyon: Oltu taşı, koleksiyoncular tarafından da ilgi görmektedir. Oltu taşı nasıl seçilir? Oltu taşı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: Taşın rengi: Oltu taşının rengi siyah olmalıdır. Kahverengi, gri veya yeşilimsi tonlar taşı kalitesizleştirir. Taşın parlaklığı: Oltu taşı parlak ve pürüzsüz olmalıdır. Mat ve çizikli taşlar tercih edilmemelidir. Taşın dokusu: Oltu taşı homojen bir dokuya sahip olmalıdır. Damarlı veya çatlaklı taşlar tercih edilmemelidir. Taşın işçiliği: Oltu taşı özenle işlenmiş olmalıdır. Kötü işlenmiş taşlar hem estetik açıdan hoş durmaz hem de çabuk kırılır. Oltu taşı nerede satılır? Oltu taşını Oltu'daki çeşitli dükkanlardan ve tezgahlardan satın alabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden de Oltu taşı satan birçok site bulunmaktadır.
Oltu taşı, yarı değerli bir taş olup, çeşitli süs eşyaları ve takılar yapımında kullanılır. Ayrıca, stresi azaltma ve enerji verme gibi faydaları vardır.

Oltu taşı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Oltu taşı , Türkiye'nin Erzurum ilinin Oltu ilçesinde çıkarılan yarı değerli bir taştır. Siyah, tıkız, parlak ve kavlı biçiminde kırıkları olan, parlatılabilen, tıraşlanabilen bir nevi linyit taşıdır. Dünyada ise özellikle Fransa ve Kuzey Amerika'da da bulunmaktadır.

Oltu taşının tarihi M.Ö. 2000'li yıllara kadar uzanmaktadır. İlk olarak Hititler tarafından süs eşyası yapımında kullanıldığı bilinmektedir. Urartular, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar da Oltu taşından çeşitli objeler üretmişlerdir. 17. yüzyılda ise tesbih yapımında kullanılmaya başlanmış ve bu alanda oldukça popüler hale gelmiştir.

Oltu taşının faydaları:

  • Nazar boncuğu: Oltu taşı, nazardan korumak için kullanılır.
  • Stresi azaltır: Oltu taşının stresi azaltıcı ve sakinleştirici bir etkisi olduğu bilinmektedir.
  • Enerji verir: Oltu taşı, bedensel ve zihinsel enerjiyi artırır.
  • Odaklanmayı artırır: Oltu taşının konsantrasyonu ve hafızayı güçlendirdiği düşünülmektedir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir: Oltu taşının bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalıklara karşı direnci artırdığına inanılmaktadır.

Oltu taşının kullanım alanları:

  • Tesbih: Oltu taşı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Oltu taşı en çok tesbih yapımında kullanılır. Farklı renk ve desenlerde tesbihler yapılmaktadır.
  • Takılar: Oltu taşından yüzük, küpe, kolye, bileklik gibi takılar yapılmaktadır.
  • Süs eşyaları: Oltu taşından heykelcikler, vazolar, kül tablaları gibi süs eşyaları yapılmaktadır.
  • Koleksiyon: Oltu taşı, koleksiyoncular tarafından da ilgi görmektedir.

Oltu taşı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Oltu taşı nasıl seçilir?

Oltu taşı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Oltu taşı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Taşın rengi: Oltu taşının rengi siyah olmalıdır. Kahverengi, gri veya yeşilimsi tonlar taşı kalitesizleştirir.
  • Taşın parlaklığı: Oltu taşı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Oltu taşı parlak ve pürüzsüz olmalıdır. Mat ve çizikli taşlar tercih edilmemelidir.
  • Taşın dokusu: Oltu taşı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Oltu taşı homojen bir dokuya sahip olmalıdır. Damarlı veya çatlaklı taşlar tercih edilmemelidir.
  • Taşın işçiliği: Oltu taşı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Oltu taşı özenle işlenmiş olmalıdır. Kötü işlenmiş taşlar hem estetik açıdan hoş durmaz hem de çabuk kırılır.

Oltu taşı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Oltu taşı nerede satılır?

Oltu taşını Oltu'daki çeşitli dükkanlardan ve tezgahlardan satın alabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden de Oltu taşı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Oltu taşı satan birçok site bulunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.