,, ,

Nutellalı Enfes Kurabiye

Yaşam 19.12.2022 - 13:40, Güncelleme: 19.12.2022 - 13:40 55313+ kez okundu.
 

Nutellalı Enfes Kurabiye

Nutellalı Enfes Kurabiye
Fırını önceden 190 derecede ısıtın ve mutfak tezgâhını unlayın. Un, badem unu, şeker, tuz, 3 yumurta sarısı ve soğuk tereyağı parçalarını tezgah üzerine veya bir kaseye koyun. Hamuru biraz yoğurup rendelenmiş çikolataları içine ilave edin.İki parmak genişliğinde rulolar hazırlayıp buzdolabında yarım saat bekletin. Ardından dolaptan çıkarıp bir parmak genişliğinde olacak şekilde kesin. Kurabiye leri fırın kağıdına aralıklı olarak dizin; üzerlerine başparmağınızla bastırın ve fırında 10-12 dakika pişirin. Üzerini Nutella ile süsleyip servis edin.   Nutellalı Enfes Kurabiye Malzemeler (6-8 kişilik) 350 gr un 130 gr badem sütü 120 gr esmer şeker Bir tutam tuz 3 yumurta sarısı 200 gr soğuk tereyağı 50 gr bitter çikolata rendesi Kurabiye başına 1/2 yemek kaşığı Nutella
Nutellalı Enfes Kurabiye

Fırını önceden 190 derecede ısıtın ve mutfak tezgâhını unlayın. Un, badem unu, şeker, tuz, 3 yumurta sarısı ve soğuk tereyağı parçalarını tezgah üzerine veya bir kaseye koyun. Hamuru biraz yoğurup rendelenmiş çikolataları içine ilave edin.İki parmak genişliğinde rulolar hazırlayıp buzdolabında yarım saat bekletin. Ardından dolaptan çıkarıp bir parmak genişliğinde olacak şekilde kesin. Kurabiye leri fırın kağıdına aralıklı olarak dizin; üzerlerine başparmağınızla bastırın ve fırında 10-12 dakika pişirin. Üzerini Nutella ile süsleyip servis edin.

 

Nutellalı Enfes Kurabiye

Malzemeler (6-8 kişilik)

350 gr un

130 gr badem sütü

120 gr esmer şeker

Bir tutam tuz

3 yumurta sarısı

200 gr soğuk tereyağı

50 gr bitter çikolata rendesi

Kurabiye başına 1/2 yemek kaşığı Nutella

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.