,, ,

Nurdan Mercan: Mahallesindeki İlk Kadın Muhtar Olmayı Hedefliyor”

Gündem 20.03.2024 - 10:30, Güncelleme: 20.03.2024 - 10:39 4636+ kez okundu.
 

Nurdan Mercan: Mahallesindeki İlk Kadın Muhtar Olmayı Hedefliyor”

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık, kadın muhtar adayı Nurdan Mercan’ı destekliyor. Mercan, Karapınar Mahallesi’nde ilk kadın muhtar olmayı hedefliyor
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık, Kadın Muhtar Adaylarına Destek Veriyor Ankara doğumlu ve Sivas/Yıldızeli Karakaya köyü kökenli Nurdan Mercan Karapınar Mahallesi ’nde muhtar adayı oldu. Evli ve bir çocuk annesi olan Mercan, İnönü Üniversitesi Maden Teknikerliği ve Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden mezun. Ayrıca, Amasya Gümüşhacıköy Derneği’nde (GÜMDER) köylerden ve gençlikten sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Mercan, okul aile birliklerinde ve sınıf anneliğinde 8 yıl boyunca aktif olarak görev aldı ve sosyal projelerde de aktif rol oynadı. Çevresinin isteği üzerine muhtar adayı olmaya karar verdi ve bu süreçte eşi, kızı ve kardeşlerinden hem maddi hem manevi destek aldı. Muhtar adaylığı sürecinin zorluklarına değinen Mercan, “Yemek yapmayı, ev işleri ile ilgilenmeyi, çocuğumla vakit geçirmeyi ihmal edebiliyorum. Bazen yeterli destek gelmeyince yalnız kaldığımı düşündüğüm zamanlar oldu.” dedi. Mercan, kadın muhtar adayı olarak iyi niyetli, kimseyi ayrıştırmadan, herkese eşit, çalışkan ve üretken bir muhtar olmayı hedefliyor. Mahallesinde okul olmadığını belirten Mercan, bir ilkokul istiyor. Ayrıca, mahallesine söz verilen yüzme havuzunun bir an önce başlatılmasını ve parklardaki oturma alanlarının düzeltilmesini talep ediyor. Mercan, ayrıca bir kadın futbol takımı kurmayı planlıyor. Mercan, “Kendisine güvenen, yeterli donanımı olan ve özgüvenli tüm kadınlar aday olabilir. Kazanmak için yola çıkıyoruz. Maddi ve manevi destek önemli, ayrıca iyi bir çevre ve tanınmak da önemli.” dedi. “Kazanırsam başarı, kazanamazsam tecrübe.” diyerek çıktığı bu yolda güzel insanlar tanıdığını ve birçok kişiye ulaştığını belirten Mercan, kendisiyle gurur duyduğunu ve ileride kızının da kendisiyle gurur duymasını istediğini ifade etti. Mercan, mahallesindeki ilk kadın muhtar olmayı hedefliyor ve “İlkler güzeldir ve kalıcıdır.” diyor.
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık, kadın muhtar adayı Nurdan Mercan’ı destekliyor. Mercan, Karapınar Mahallesi’nde ilk kadın muhtar olmayı hedefliyor

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık, Kadın Muhtar Adaylarına Destek Veriyor

Ankara doğumlu ve Sivas/ Yıldızeli Karakaya köyü kökenli Nurdan Mercan Karapınar Mahallesi ’nde muhtar adayı oldu. Evli ve bir çocuk annesi olan Mercan, İnönü Üniversitesi Maden Teknikerliği ve Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden mezun. Ayrıca, Amasya Gümüşhacıköy Derneği’nde (GÜMDER) köylerden ve gençlikten sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Mercan, okul aile birliklerinde ve sınıf anneliğinde 8 yıl boyunca aktif olarak görev aldı ve sosyal projelerde de aktif rol oynadı. Çevresinin isteği üzerine muhtar adayı olmaya karar verdi ve bu süreçte eşi, kızı ve kardeşlerinden hem maddi hem manevi destek aldı.

Muhtar adaylığı sürecinin zorluklarına değinen Mercan, “Yemek yapmayı, ev işleri ile ilgilenmeyi, çocuğumla vakit geçirmeyi ihmal edebiliyorum. Bazen yeterli destek gelmeyince yalnız kaldığımı düşündüğüm zamanlar oldu.” dedi.

Mercan, kadın muhtar adayı olarak iyi niyetli, kimseyi ayrıştırmadan, herkese eşit, çalışkan ve üretken bir muhtar olmayı hedefliyor. Mahallesinde okul olmadığını belirten Mercan, bir ilkokul istiyor. Ayrıca, mahallesine söz verilen yüzme havuzunun bir an önce başlatılmasını ve parklardaki oturma alanlarının düzeltilmesini talep ediyor. Mercan, ayrıca bir kadın futbol takımı kurmayı planlıyor.

Mercan, “Kendisine güvenen, yeterli donanımı olan ve özgüvenli tüm kadınlar aday olabilir. Kazanmak için yola çıkıyoruz. Maddi ve manevi destek önemli, ayrıca iyi bir çevre ve tanınmak da önemli.” dedi.

“Kazanırsam başarı, kazanamazsam tecrübe.” diyerek çıktığı bu yolda güzel insanlar tanıdığını ve birçok kişiye ulaştığını belirten Mercan, kendisiyle gurur duyduğunu ve ileride kızının da kendisiyle gurur duymasını istediğini ifade etti. Mercan, mahallesindeki ilk kadın muhtar olmayı hedefliyor ve “İlkler güzeldir ve kalıcıdır.” diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.