,, ,

Nitelikli Dolandırıcılık ve Şantaj Suçlarına Karşı KAFES-36 Operasyonu

Gündem 05.02.2024 - 11:29, Güncelleme: 05.02.2024 - 11:29 2703+ kez okundu.
 

Nitelikli Dolandırıcılık ve Şantaj Suçlarına Karşı KAFES-36 Operasyonu

KAFES-36 Operasyonu: İçişleri Bakanı Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 7 ilde yürütülen operasyonlarda yurtdışı bağlantılı suç örgütünün çökertildiğini ve 18 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Tekirdağ merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “ KAFES-36 ” operasyonlarında, nitelikli dolandırıcılık, şantaj ve tehdit suçlarını işleyen yurtdışı bağlantılı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda örgüt elebaşı dahil, 7’si yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 18 şüpheli yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, suç örgütü üyelerinin kadın profilli sahte sosyal medya hesapları üzerinden Türk vatandaşı erkeklerle irtibata geçtikleri, görüntülü konuşmalarda müştekilerin müstehcen görüntülerini kaydederek bu görüntüler üzerinden tehdit ve şantaj yaptıkları, evlilik vaadiyle de para talep ederek dolandırıcılık yaptıkları, belli bir komisyon karşılığında yabancı uyruklu başka kişileri de ülkemize getirip çeşitli bankalardan çok sayıda banka hesabı açtıkları ve şüphelilerin kullanmış oldukları hesaplar üzerinde yapılan incelemede yaklaşık 30 milyon TL dolandırıldığı tespit edildi. Operasyonlar sonucunda 2 adet otomobil, 33 adet cep telefonu, 27 adet sim kart, 47 adet farklı bankalara ait banka kartları, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile, yabancı şahıslar adına düzenlenmiş, sahte çalışma belgeleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı evraklarına el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti ve “Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.
KAFES-36 Operasyonu: İçişleri Bakanı Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 7 ilde yürütülen operasyonlarda yurtdışı bağlantılı suç örgütünün çökertildiğini ve 18 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Tekirdağ merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “ KAFES-36 ” operasyonlarında, nitelikli dolandırıcılık, şantaj ve tehdit suçlarını işleyen yurtdışı bağlantılı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda örgüt elebaşı dahil, 7’si yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 18 şüpheli yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, suç örgütü üyelerinin kadın profilli sahte sosyal medya hesapları üzerinden Türk vatandaşı erkeklerle irtibata geçtikleri, görüntülü konuşmalarda müştekilerin müstehcen görüntülerini kaydederek bu görüntüler üzerinden tehdit ve şantaj yaptıkları, evlilik vaadiyle de para talep ederek dolandırıcılık yaptıkları, belli bir komisyon karşılığında yabancı uyruklu başka kişileri de ülkemize getirip çeşitli bankalardan çok sayıda banka hesabı açtıkları ve şüphelilerin kullanmış oldukları hesaplar üzerinde yapılan incelemede yaklaşık 30 milyon TL dolandırıldığı tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda 2 adet otomobil, 33 adet cep telefonu, 27 adet sim kart, 47 adet farklı bankalara ait banka kartları, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile, yabancı şahıslar adına düzenlenmiş, sahte çalışma belgeleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı evraklarına el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti ve “Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.