,, ,

Nilüfer'in Eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Çirkin Rant Oyunu

Gündem 05.11.2023 - 12:23, Güncelleme: 05.11.2023 - 12:31 3365+ kez okundu.
 

Nilüfer'in Eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Çirkin Rant Oyunu

Bursa’nın Nilüfer İlçesi’nde 20 yıl belediye başkanlığı yapan Mustafa Bozbey, kamu alanlarına yapılan okulları NİLVAK adına yönetimlerine aile fertlerini atayarak kontrol etti. Bozbey’in eski eşi Selma Çapar’ın da NİLVAK yönetiminde olduğu dönemlerde yaşananlar Bursa gündemini meşgul etti.
4 dönem 20 yıl Bursa’nın Nilüfer İlçesinde belediye başkanlığı yapan, 2019’da CHP ve İYİ Partinin Millet İttifakını temsilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Bozbey , belediye müteahhitlerinin hak ediş paralarını alabilmek için kamu alanlarına hiçbir ödeme almadan NİLVAK adına yaptıkları okullara daha sonra vakfın yönetimlerine aile fertlerini atayarak binalara çöken Mustafa Bozbey ’in yeni icraatı şapka çıkarttı! Mustafa Bozbey’in eski eşi Selma Çapar’ın da NİLVAK yönetiminde olduğu zamanlarda boşanma davası “Sancılı” bir süreç almış, çift uzun süre Bursa gündemini meşgul etmişti. Özlüce de belediye binasını AVM’ye dönüştüren Mustafa Bozbey ve çevresi bu binaya 49 yıllığına çöktüğünü kısa bir süre önce yayınlamıştık. “Aile Saadeti Tavan Yaptı!” Selma Çapar ’ın boşanırken içinde 300 ana sınıfı öğrencisinin eğitim alabileceği 3 katlı 3 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulu Altınşehir mahallesindeki okulu kızı Side’nin işletmeciliğini kabul ederek 49 yıllığına aylık 2 bin 350 lira karşılığında belediyeden kiraladığı, buna da Mustafa Bozbey’in aracılık ettiği öğrenildi. Kızının ismini taşıyan okulun açılışına dönemin milletvekilleri ve CHP’nin ağır topları da katılmıştı. Bozbey’in diğer bir icraatı da ailesine ait NİLVAK Okulları’nı 3 yıl önce devrettiği Asal Koleji’nin kira ödemediğini gerekçe göstererek yargı kararıyla tahliye ettirdi. Eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala 500 öğrenci ile 100 öğretmen ve çalışanın mağdur duruma düştüğü tahliyenin ardından gelen tepkilere sosyal medya üzerinden cevap veren Bozbey, çok üzgün olduğunu ancak firmanın kira ödemediğini söyledi. 25 yıldır Nilüfer’de rant oyunlarıyla büyük servet yapan Bozbey’in ve sol kesimin eğitimle ilgili istismar söylemleri de bir kez daha deşifre olmuştu.
Bursa’nın Nilüfer İlçesi’nde 20 yıl belediye başkanlığı yapan Mustafa Bozbey, kamu alanlarına yapılan okulları NİLVAK adına yönetimlerine aile fertlerini atayarak kontrol etti. Bozbey’in eski eşi Selma Çapar’ın da NİLVAK yönetiminde olduğu dönemlerde yaşananlar Bursa gündemini meşgul etti.

4 dönem 20 yıl Bursa’nın Nilüfer İlçesinde belediye başkanlığı yapan, 2019’da CHP ve İYİ Partinin Millet İttifakını temsilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Bozbey , belediye müteahhitlerinin hak ediş paralarını alabilmek için kamu alanlarına hiçbir ödeme almadan NİLVAK adına yaptıkları okullara daha sonra vakfın yönetimlerine aile fertlerini atayarak binalara çöken Mustafa Bozbey ’in yeni icraatı şapka çıkarttı! Mustafa Bozbey’in eski eşi Selma Çapar’ın da NİLVAK yönetiminde olduğu zamanlarda boşanma davası “Sancılı” bir süreç almış, çift uzun süre Bursa gündemini meşgul etmişti. Özlüce de belediye binasını AVM’ye dönüştüren Mustafa Bozbey ve çevresi bu binaya 49 yıllığına çöktüğünü kısa bir süre önce yayınlamıştık.

“Aile Saadeti Tavan Yaptı!”

Selma Çapar ’ın boşanırken içinde 300 ana sınıfı öğrencisinin eğitim alabileceği 3 katlı 3 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulu Altınşehir mahallesindeki okulu kızı Side’nin işletmeciliğini kabul ederek 49 yıllığına aylık 2 bin 350 lira karşılığında belediyeden kiraladığı, buna da Mustafa Bozbey’in aracılık ettiği öğrenildi. Kızının ismini taşıyan okulun açılışına dönemin milletvekilleri ve CHP’nin ağır topları da katılmıştı. Bozbey’in diğer bir icraatı da ailesine ait NİLVAK Okulları’nı 3 yıl önce devrettiği Asal Koleji’nin kira ödemediğini gerekçe göstererek yargı kararıyla tahliye ettirdi. Eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala 500 öğrenci ile 100 öğretmen ve çalışanın mağdur duruma düştüğü tahliyenin ardından gelen tepkilere sosyal medya üzerinden cevap veren Bozbey, çok üzgün olduğunu ancak firmanın kira ödemediğini söyledi. 25 yıldır Nilüfer’de rant oyunlarıyla büyük servet yapan Bozbey’in ve sol kesimin eğitimle ilgili istismar söylemleri de bir kez daha deşifre olmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.