,, ,

Neden Tibet Özerk Bölgesi Üzerinden Uçaklar Uçmuyor?

Gündem 21.07.2023 - 11:50, Güncelleme: 21.07.2023 - 11:50 2942+ kez okundu.
 

Neden Tibet Özerk Bölgesi Üzerinden Uçaklar Uçmuyor?

Neden Tibet Özerk Bölgesi Üzerinden Uçaklar Uçmuyor?
Uçaklar, Tibet Özerk Bölgesi üzerinden uçmuyor. Bu durumun nedeni Bermuda Şeytan Üçgeni gibi gizemli ya da korkutucu değil aslında. Bölgedeki sıradağların aşırı yüksek olması gibi tamamen teknik ve bilimsel sebeplerden dolayı uçakların burada uçması tehlikeli. Uçaklar için bu bölgede uçmanın bazı riskleri şunlardır: Acil bir durum olduğunda, uçağın 10.000 fit’e kadar alçalması gerekir. Ancak Tibet çok büyüktür ve acil durum oksijeni bitmeden bu bölgeden kaçmak neredeyse imkansızdır. Tibet bölgesinde acil iniş yapılabilecek herhangi bir alan neredeyse yoktur. Var olan iki havalimanı hem çok uzak hem de sadece birkaç pilotun inebileceği tecrübe isteyen bir yerdedir. Yüksek dağlık bölgede türbülans riski daha fazla olur. Tibet bölgesi ve çevresinde de türbülans şiddeti çok daha fazladır. Jet yakıtı donabilir. Standart Jet A1 yakıtının donma noktası -47 santigrat derecedir. Tibet’te her zaman bu kadar sık düşük dereceler olmasa bile soğuk olan dağların üzerinde uzun süre seyretmek yakıtın donma riskini artırır. Tibet bölgesinde uçaklardaki radar sistemini destekleyecek sistem bulunmuyor. Tibet yakınlarında Hindistan askeri üsleri de bulunduğu için ticari uçuşlara izin verilmiyor. Bu nedenlerle, uçaklar Tibet Özerk Bölgesi üzerinden uçmaktan kaçınıyor.
Neden Tibet Özerk Bölgesi Üzerinden Uçaklar Uçmuyor?

Uçaklar, Tibet Özerk Bölgesi üzerinden uçmuyor. Bu durumun nedeni Bermuda Şeytan Üçgeni gibi gizemli ya da korkutucu değil aslında. Bölgedeki sıradağların aşırı yüksek olması gibi tamamen teknik ve bilimsel sebeplerden dolayı uçakların burada uçması tehlikeli. Uçaklar için bu bölgede uçmanın bazı riskleri şunlardır:

  • Acil bir durum olduğunda, uçağın 10.000 fit’e kadar alçalması gerekir. Ancak Tibet çok büyüktür ve acil durum oksijeni bitmeden bu bölgeden kaçmak neredeyse imkansızdır.
  • Tibet bölgesinde acil iniş yapılabilecek herhangi bir alan neredeyse yoktur. Var olan iki havalimanı hem çok uzak hem de sadece birkaç pilotun inebileceği tecrübe isteyen bir yerdedir.
  • Yüksek dağlık bölgede türbülans riski daha fazla olur. Tibet bölgesi ve çevresinde de türbülans şiddeti çok daha fazladır.
  • Jet yakıtı donabilir. Standart Jet A1 yakıtının donma noktası -47 santigrat derecedir. Tibet’te her zaman bu kadar sık düşük dereceler olmasa bile soğuk olan dağların üzerinde uzun süre seyretmek yakıtın donma riskini artırır.
  • Tibet bölgesinde uçaklardaki radar sistemini destekleyecek sistem bulunmuyor.
  • Tibet yakınlarında Hindistan askeri üsleri de bulunduğu için ticari uçuşlara izin verilmiyor.

Bu nedenlerle, uçaklar Tibet Özerk Bölgesi üzerinden uçmaktan kaçınıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.