,, ,

Necip Hablemitoğlu Kimdir?

Kimdir 27.01.2024 - 09:53, Güncelleme: 27.01.2024 - 09:53 7856+ kez okundu.
 

Necip Hablemitoğlu Kimdir?

Necip Hablemitoğlu, Türk tarihi üzerine önemli çalışmalar yapmış bir tarihçi ve yazardır. 2002’de suikasta uğrayarak hayatını kaybetti
Necip Hablemitoğlu , 28 Kasım 1954 tarihinde Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından, aynı üniversitede doktora eğitimine başladı. Necip Hablemitoğlu , doktora eğitimi sırasında, Orta Avrupa ve Balkanlar'da Türk eserleri, Türk azınlıkları ve Türk şehitlikleri konularında çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar kapsamında, çeşitli ülkelerde saha araştırmaları yürüttü ve bu konularda çeşitli projelerde aktif rol aldı. Necip Hablemitoğlu , 1998 yılında, "Kırım'da Türk Soykırımı" adlı bir kitap yayınladı. Bu kitap, Türkiye'de ve yurt dışında büyük yankı uyandırdı. Kitapta, Kırım Tatarları'nın 19. yüzyılda Rus İmparatorluğu tarafından uğradığı soykırım anlatılıyor. Necip Hablemitoğlu , 18 Aralık 2002 tarihinde, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Suikastın failleri hala bulunamadı. Necip Hablemitoğlu , Türkiye'de ve yurt dışında Türk tarihi alanında önemli çalışmalar yapan bir tarihçi ve yazardı. Yaptığı çalışmalarla, Türkiye'nin yakın tarihine önemli katkılarda bulundu. Necip Hablemitoğlu 'nun çalışmaları arasında şunlar yer alır: Kırım'da Türk Soykırımı (1998) Köstebek (2000) Türkiye & Şeriatçi Terörün ve Batının Kıskacındaki Ülke (2002) Alman Vakıfları / Bergama Dosyası (2002) Gaspıralı İsmail (2003) Necip Hablemitoğlu 'nun ölümü, Türkiye'de ve yurt dışında büyük tepkilere yol açtı. Suikastın faillerinin bulunması için çeşitli kampanyalar düzenlendi.
Necip Hablemitoğlu, Türk tarihi üzerine önemli çalışmalar yapmış bir tarihçi ve yazardır. 2002’de suikasta uğrayarak hayatını kaybetti

Necip Hablemitoğlu , 28 Kasım 1954 tarihinde Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından, aynı üniversitede doktora eğitimine başladı.

Necip Hablemitoğlu , doktora eğitimi sırasında, Orta Avrupa ve Balkanlar'da Türk eserleri, Türk azınlıkları ve Türk şehitlikleri konularında çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar kapsamında, çeşitli ülkelerde saha araştırmaları yürüttü ve bu konularda çeşitli projelerde aktif rol aldı.

Necip Hablemitoğlu , 1998 yılında, "Kırım'da Türk Soykırımı" adlı bir kitap yayınladı. Bu kitap, Türkiye'de ve yurt dışında büyük yankı uyandırdı. Kitapta, Kırım Tatarları'nın 19. yüzyılda Rus İmparatorluğu tarafından uğradığı soykırım anlatılıyor.

Necip Hablemitoğlu , 18 Aralık 2002 tarihinde, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Suikastın failleri hala bulunamadı.

Necip Hablemitoğlu , Türkiye'de ve yurt dışında Türk tarihi alanında önemli çalışmalar yapan bir tarihçi ve yazardı. Yaptığı çalışmalarla, Türkiye'nin yakın tarihine önemli katkılarda bulundu.

Necip Hablemitoğlu 'nun çalışmaları arasında şunlar yer alır:

  • Kırım'da Türk Soykırımı (1998)
  • Köstebek (2000)
  • Türkiye & Şeriatçi Terörün ve Batının Kıskacındaki Ülke (2002)
  • Alman Vakıfları / Bergama Dosyası (2002)
  • Gaspıralı İsmail (2003)

Necip Hablemitoğlu 'nun ölümü, Türkiye'de ve yurt dışında büyük tepkilere yol açtı. Suikastın faillerinin bulunması için çeşitli kampanyalar düzenlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.