,, ,

Nazan Kesal Kimdir, Nerelidir? Nazan Kesal Hayatı ve Biyografisi

Kimdir 21.10.2023 - 12:00, Güncelleme: 21.10.2023 - 12:03 5944+ kez okundu.
 

Nazan Kesal Kimdir, Nerelidir? Nazan Kesal Hayatı ve Biyografisi

Nazan Kesal Kimdir, Nerelidir? Nazan Kesal Hayatı ve Biyografisi
Nazan Kesal 28 Mart 1969’da Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde doğmuştur. İlköğretim ve liseyi Manisa’da tamamlamasının ardından yüksek öğrenimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro - Oyunculuk bölümünde 1991 yılında bitirmiştir. Eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’a yerleşen Nazan Kesal Tv dizileri, sinema ve reklam filmlerinde rol almıştır. 1996 - 2004 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde oyuncu ve yönetmen olarak görev yapmıştır. 2004 başında Bursa Devlet Tiyarosu’na atanan sanatçı, Ankara Sanatevi Tiyatrosu, Tiyatro Ayna, Tiyatro İstanbul, Diyarbakır Sanat Merkezi gibi özel topluluklarda da çalışmıştır. Beykent Üniversitesi Sinema TV bölümünde master yapmıştır. Kendisi gibi oyuncu olan Ercan Kesal’ın eşidir ve bir çocuk sahibidir
Nazan Kesal Kimdir, Nerelidir? Nazan Kesal Hayatı ve Biyografisi

Nazan Kesal 28 Mart 1969’da Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde doğmuştur. İlköğretim ve liseyi Manisa’da tamamlamasının ardından yüksek öğrenimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro - Oyunculuk bölümünde 1991 yılında bitirmiştir.

Eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’a yerleşen Nazan Kesal Tv dizileri, sinema ve reklam filmlerinde rol almıştır. 1996 - 2004 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde oyuncu ve yönetmen olarak görev yapmıştır. 2004 başında Bursa Devlet Tiyarosu’na atanan sanatçı, Ankara Sanatevi Tiyatrosu, Tiyatro Ayna, Tiyatro İstanbul, Diyarbakır Sanat Merkezi gibi özel topluluklarda da çalışmıştır.

Beykent Üniversitesi Sinema TV bölümünde master yapmıştır. Kendisi gibi oyuncu olan Ercan Kesal’ın eşidir ve bir çocuk sahibidir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.