,, ,

Mustafa Levent Karahocagil : Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk kıvılcımı şehzadeler şehri Amasya'mızdan çakılmıştır

Siyaset 07.10.2022 - 15:58, Güncelleme: 07.10.2022 - 16:00 4956+ kez okundu.
 

Mustafa Levent Karahocagil : Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk kıvılcımı şehzadeler şehri Amasya'mızdan çakılmıştır

AK Parti'li Mustafa Levent Karahocagil , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Amasya'nın tarihi önemini anlattı.
AK Parti 'li Mustafa Levent Karahocagil , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Amasya'nın tarihi önemini anlattı. Amasya için "tarih sahnesinden hiç silinmeyen şehir" diye söz edildiğini dile getiren Mustafa Levent Karahocagil , Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tamimini Amasya'dan dünyaya ilan ettiğini, bu olayın rastgele gelişen bir durum olmadığını vurguladı. Amasya'nın Anadolu'nun tam kalbi konumunda bir şehir olduğuna işaret eden Mustafa Levent Karahocagil , "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran iradeye ilk çağrı Amasya 'dan gitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk kıvılcımı şehzadeler şehri Amasya'mızdan çakılmıştır." diye konuştu.
AK Parti'li Mustafa Levent Karahocagil , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Amasya'nın tarihi önemini anlattı.

AK Parti 'li Mustafa Levent Karahocagil , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Amasya'nın tarihi önemini anlattı.

Amasya için "tarih sahnesinden hiç silinmeyen şehir" diye söz edildiğini dile getiren Mustafa Levent Karahocagil , Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tamimini Amasya'dan dünyaya ilan ettiğini, bu olayın rastgele gelişen bir durum olmadığını vurguladı.

Amasya'nın Anadolu'nun tam kalbi konumunda bir şehir olduğuna işaret eden Mustafa Levent Karahocagil , "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran iradeye ilk çağrı Amasya 'dan gitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk kıvılcımı şehzadeler şehri Amasya'mızdan çakılmıştır." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.