,, ,

Murat Germen Kimdir?

Kimdir 19.07.2023 - 10:19, Güncelleme: 19.07.2023 - 10:19 5068+ kez okundu.
 

Murat Germen Kimdir?

Murat Germen Kimdir, Nerelidir? Murat Germen Hayatı ve Biyografisi
Murat Germen 1965 yılında İstanbul’da doğmuş bir sanatçı, eğitimci ve arşivcidir. Fotoğrafı bir ifade ve araştırma aracı olarak kullanan Murat Germen , aşırı kentleşme, mülkiyet, katılımcı vatandaşlık, kültürel miras, iklim değişikliği gibi konulara odaklanmaktadır. Murat Germen ’in fotoğrafları sadece görülmeyi değil, okunmayı da isteyen metinsel bir altyapıya sahiptir. Murat Germen , Fulbright burslusu olarak gittiği Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) mimarlık yüksek lisans derecesini Amerikan Mimarlar Birliği (AIA) Altın Madalyası ile almıştır. Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde fotoğraf, sanat ve yeni medya dersleri vermektedir. Murat Germen ’in fotoğraf, mimarlık, planlama, yeni medya ve sanat konularında birçok basılı ve çevrimiçi yayını bulunmaktadır. Murat Germen , yurt içinde ve yurt dışında 80’in üzerinde kişisel ve karma sergiye katkıda bulunmuştur. Sanatçının farklı eserlerine ait 400’ün üzerinde edisyon, yurt içi ve yurt dışındaki kişisel koleksiyonlara ve müzelere dahil edilmiştir. Murat Germen ’in son sergisi “Sagalassos’u İzlemek”, UNESCO kültür mirası listesindeki Sagalassos antik kentine yeniden bakan kadrajlarıyla, medeniyetin geleceğe bıraktığı soru işaretlerini toplamaktadır
Murat Germen Kimdir, Nerelidir? Murat Germen Hayatı ve Biyografisi

Murat Germen 1965 yılında İstanbul’da doğmuş bir sanatçı, eğitimci ve arşivcidir. Fotoğrafı bir ifade ve araştırma aracı olarak kullanan Murat Germen , aşırı kentleşme, mülkiyet, katılımcı vatandaşlık, kültürel miras, iklim değişikliği gibi konulara odaklanmaktadır. Murat Germen ’in fotoğrafları sadece görülmeyi değil, okunmayı da isteyen metinsel bir altyapıya sahiptir.

Murat Germen , Fulbright burslusu olarak gittiği Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) mimarlık yüksek lisans derecesini Amerikan Mimarlar Birliği (AIA) Altın Madalyası ile almıştır. Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde fotoğraf, sanat ve yeni medya dersleri vermektedir. Murat Germen ’in fotoğraf, mimarlık, planlama, yeni medya ve sanat konularında birçok basılı ve çevrimiçi yayını bulunmaktadır.

Murat Germen , yurt içinde ve yurt dışında 80’in üzerinde kişisel ve karma sergiye katkıda bulunmuştur. Sanatçının farklı eserlerine ait 400’ün üzerinde edisyon, yurt içi ve yurt dışındaki kişisel koleksiyonlara ve müzelere dahil edilmiştir. Murat Germen ’in son sergisi “Sagalassos’u İzlemek”, UNESCO kültür mirası listesindeki Sagalassos antik kentine yeniden bakan kadrajlarıyla, medeniyetin geleceğe bıraktığı soru işaretlerini toplamaktadır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.