,, ,

Muhtar Adayı Naciye Delice Kayseri Hacılar'dan Sesleniyor: Eşit Temsil Muhtarlıklardan Başlar!

Gündem 18.03.2024 - 14:02, Güncelleme: 18.03.2024 - 14:02 3640+ kez okundu.
 

Muhtar Adayı Naciye Delice Kayseri Hacılar'dan Sesleniyor: Eşit Temsil Muhtarlıklardan Başlar!

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği destekli muhtar adayı Naciye Delice, Kayseri Hacılar’da eşitlikçi ve kapsayıcı bir mahalle için mücadele veriyor.
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği 'nin desteğiyle muhtarlık seçimlerine aday olan Naciye Delice , Kayseri Hacılar Aşağı Mahalle 'de daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir mahalle için mücadele veriyor. 1984 Bulgaristan doğumlu olan Delice, 1989 yılında göç ederek Türkiye'ye yerleşmiş. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul Çatalca'da tamamladıktan sonra Balıkesir MYO Pazarlama Bölümü'nden mezun olmuş. Halen Anadolu Üniversitesi AÖF Aşçılık Bölümü'nde öğrenci olan Delice, 2010 yılında evlenerek Kayseri'ye yerleşmiş ve iki çocuk sahibi. Muhtar olma hayalini çocukluğundan beri besleyen Delice, 2024 yerel seçimlerinde adaylığını koymuş. "Önceki seçimlerde katılmayı düşündüğümde 'erkek ne yapmış ki kadın ne yapacak?' gibi söylemlerle karşılaştım. Fakat aradaki 5 senede gördüm ki kadınlar gelişti. 2022 yılında adaylığımı açıkladım ve büyük destek gördüm." Delice, kadın muhtar olmanın zorluklarına da dikkat çekiyor: "Bu coğrafyada kadın muhtar olmak cesaret istiyor. Ben kalabalık bir şehirden geldiğim için küçük yerde aktif olmak benim için avantaj. Fakat mevcut muhtar ve adaylar beni tanımadıkları için baskı oluşturmaya çalıştılar. Bu dik duruşum diğer kadın adaylara da örnek oldu." Mahalle sakinlerine herhangi bir vaatte bulunmadığını belirten Delice, "Eksiklik görünce duramayan ve uyuyamayan biriyim. Varsa bir eksiklik gideririm. Mahalle sakinlerim çekinmeden beni arayıp yardım isteyebiliyorsa benim için seçimin sonucunun da bir önemi yoktur." Delice, son olarak tüm kadınlara sesleniyor: "Lütfen cesur olun! Erkekler yapıyorsa biz de yapabiliriz. %2 oran değil %50 oranlara ulaşmak isteriz. Bizi en iyi biz biliriz ve bizi en iyi biz temsil ederiz. Eşit temsil muhtarlıklardan, mahallelerden başlar. Bu hak bize yıllar önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiş, harekete geçmenin tam zamanı." Naciye Delice'nin adaylığı, mahallede ve Kayseri'de büyük ilgi gördü. Delice'nin cesareti ve vizyonu, diğer kadınlara da ilham kaynağı oluyor.
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği destekli muhtar adayı Naciye Delice, Kayseri Hacılar’da eşitlikçi ve kapsayıcı bir mahalle için mücadele veriyor.

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği 'nin desteğiyle muhtarlık seçimlerine aday olan Naciye Delice , Kayseri Hacılar Aşağı Mahalle 'de daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir mahalle için mücadele veriyor.

1984 Bulgaristan doğumlu olan Delice, 1989 yılında göç ederek Türkiye'ye yerleşmiş. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul Çatalca'da tamamladıktan sonra Balıkesir MYO Pazarlama Bölümü'nden mezun olmuş. Halen Anadolu Üniversitesi AÖF Aşçılık Bölümü'nde öğrenci olan Delice, 2010 yılında evlenerek Kayseri'ye yerleşmiş ve iki çocuk sahibi.

Muhtar olma hayalini çocukluğundan beri besleyen Delice, 2024 yerel seçimlerinde adaylığını koymuş. "Önceki seçimlerde katılmayı düşündüğümde 'erkek ne yapmış ki kadın ne yapacak?' gibi söylemlerle karşılaştım. Fakat aradaki 5 senede gördüm ki kadınlar gelişti. 2022 yılında adaylığımı açıkladım ve büyük destek gördüm."

Delice, kadın muhtar olmanın zorluklarına da dikkat çekiyor: "Bu coğrafyada kadın muhtar olmak cesaret istiyor. Ben kalabalık bir şehirden geldiğim için küçük yerde aktif olmak benim için avantaj. Fakat mevcut muhtar ve adaylar beni tanımadıkları için baskı oluşturmaya çalıştılar. Bu dik duruşum diğer kadın adaylara da örnek oldu."

Mahalle sakinlerine herhangi bir vaatte bulunmadığını belirten Delice, "Eksiklik görünce duramayan ve uyuyamayan biriyim. Varsa bir eksiklik gideririm. Mahalle sakinlerim çekinmeden beni arayıp yardım isteyebiliyorsa benim için seçimin sonucunun da bir önemi yoktur."

Delice, son olarak tüm kadınlara sesleniyor: "Lütfen cesur olun! Erkekler yapıyorsa biz de yapabiliriz. %2 oran değil %50 oranlara ulaşmak isteriz. Bizi en iyi biz biliriz ve bizi en iyi biz temsil ederiz. Eşit temsil muhtarlıklardan, mahallelerden başlar. Bu hak bize yıllar önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiş, harekete geçmenin tam zamanı."

Naciye Delice'nin adaylığı, mahallede ve Kayseri'de büyük ilgi gördü. Delice'nin cesareti ve vizyonu, diğer kadınlara da ilham kaynağı oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.