,, ,

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tıbbi aromatik bitkileri ekonomiye kazandırıyor

Gündem 25.07.2023 - 10:53, Güncelleme: 25.07.2023 - 10:53 2884+ kez okundu.
 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tıbbi aromatik bitkileri ekonomiye kazandırıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tıbbi aromatik bitkileri ekonomiye kazandırıyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi , tıbbi aromatik bitkilerden uçucu yağ üretimini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 2018 yılında hizmete açılan Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi'nde bugüne kadar 10 çeşit tıbbi-aromatik bitkiden toplamda 468 litre uçucu yağ elde edildi. Elde edilen uçucu yağın yanında kekik suyu , lavanta suyu gibi 25.8 ton bitki hidrosolü de üretildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi ayrıca Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Tıbbi-Aromatik Bitkiler AR-GE Laboratuvarı'nda da bölgede doğal olarak yetişen ya da kültürü yapılan tıbbi-aromatik bitkilerin dönemsel ve yöresel olarak uçucu yağ miktar analizlerini yapıyor. Muğla'nın hangi bölgesinde hangi bitkinin daha verimli olduğunu tespit etmek için yapılan çalışmalarla bugüne kadar 32 tür tıbbi-aromatik bitkinin distilasyonu yapıldı. 2023 yılında Koku Vadisi Lavanta Şenliği ile başlayan lavanta hasadı ile de bugüne kadar 21 vatandaşın arazilerinde yetiştirip hasat ettiği 8 ton lavantanın yağı çıkarıldı. 8 ton lavantadan 136 litre uçucu lavanta yağı elde edildi. 2023 yılı lavanta hasadı ve sıkımının bir ay daha sürmesi bekleniyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi tıbbi aromatik bitkilerden uçucu yağ üretimini artırarak hem üreticilere hem de kent ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, tıbbi aromatik bitkileri ekonomiye kazandırıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi , tıbbi aromatik bitkilerden uçucu yağ üretimini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 2018 yılında hizmete açılan Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi'nde bugüne kadar 10 çeşit tıbbi-aromatik bitkiden toplamda 468 litre uçucu yağ elde edildi. Elde edilen uçucu yağın yanında kekik suyu , lavanta suyu gibi 25.8 ton bitki hidrosolü de üretildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ayrıca Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Tıbbi-Aromatik Bitkiler AR-GE Laboratuvarı'nda da bölgede doğal olarak yetişen ya da kültürü yapılan tıbbi-aromatik bitkilerin dönemsel ve yöresel olarak uçucu yağ miktar analizlerini yapıyor. Muğla'nın hangi bölgesinde hangi bitkinin daha verimli olduğunu tespit etmek için yapılan çalışmalarla bugüne kadar 32 tür tıbbi-aromatik bitkinin distilasyonu yapıldı.

2023 yılında Koku Vadisi Lavanta Şenliği ile başlayan lavanta hasadı ile de bugüne kadar 21 vatandaşın arazilerinde yetiştirip hasat ettiği 8 ton lavantanın yağı çıkarıldı. 8 ton lavantadan 136 litre uçucu lavanta yağı elde edildi. 2023 yılı lavanta hasadı ve sıkımının bir ay daha sürmesi bekleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tıbbi aromatik bitkilerden uçucu yağ üretimini artırarak hem üreticilere hem de kent ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.