,, ,

Mısırın Genç Lideri Tutankamon kimdir?

Kimdir 14.01.2023 - 20:04, Güncelleme: 14.01.2023 - 20:09 10217+ kez okundu.
 

Mısırın Genç Lideri Tutankamon kimdir?

Antik Mısır'ın en ünlü ve en genç firavunu olan Tutankamon kimdi? Mezarı neredeydi ve ne zaman bulundu? Bütün detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Tutankhamun, Mısır tarihinin Yeni Krallık olarak bilinen döneminde, 18. hanedanın Mısır firavunuydu. MÖ 1332'de tahta çıktı ve MÖ 1323'te öldüğüne inanılıyor. En çok 1922'de Howard Carter tarafından keşfedilen bozulmamış mezarıyla ünlüdür. Tutankhamun'un saltanatı nispeten kısaydı ve yönetimi büyük ölçüde seleflerinin politikalarının bir devamı niteliğindeydi. Babası Akhenaton tarafından ortadan kaldırılan geleneksel çok tanrılı dini yeniden kurdu. Ayrıca Mısır'ın başkentini Thebes şehrine geri taşıdı ve büyük ölçüde izolasyonist olan babasının dış politikasını tersine çevirdi. Tutankhamun, inşaat projeleriyle de tanınıyordu. Luksor tapınağı ve Karnak hipostil salonu dahil olmak üzere çok sayıda tapınak ve anıt inşa etti. Ayrıca mezarının keşfedildiği Kom el-Hettan Mortuary Tapınağı ve Krallar Vadisi'ni inşa etti. Tutankhamun'un saltanatının dokuzuncu yılında, 19 yaşında bilinmeyen bir nedenle öldüğüne inanılıyor. Yerine sadrazam ve nihai halefi olan Ay geçti.   Tutankhamun was an Egyptian pharaoh of the 18th dynasty, during the period of Egyptian history known as the New Kingdom. He ascended to the throne in 1332 BC and is believed to have died in 1323 BC. He is most famous for his intact tomb, discovered in 1922 by Howard Carter. Tutankhamun's reign was relatively short and his rule was largely a continuation of the policies of his predecessors. He restored the traditional polytheistic religion, which had been abolished by his father, Akhenaten. He also moved the capital of Egypt back to the city of Thebes and reversed the foreign policy of his father, who had been largely isolationist. Tutankhamun was also known for his building projects. He constructed numerous temples and monuments including the temple of Luxor and the hypostyle hall of Karnak. He also built the Mortuary Temple of Kom el-Hettan and the Valley of the Kings, where his tomb was discovered. Tutankhamun is believed to have died in the ninth year of his reign, at the age of 19, from an unknown cause. He was succeeded by Ay, who was his grand vizier and eventual successor.
Antik Mısır'ın en ünlü ve en genç firavunu olan Tutankamon kimdi? Mezarı neredeydi ve ne zaman bulundu? Bütün detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Tutankhamun, Mısır tarihinin Yeni Krallık olarak bilinen döneminde, 18. hanedanın Mısır firavunuydu. MÖ 1332'de tahta çıktı ve MÖ 1323'te öldüğüne inanılıyor. En çok 1922'de Howard Carter tarafından keşfedilen bozulmamış mezarıyla ünlüdür.

Tutankhamun'un saltanatı nispeten kısaydı ve yönetimi büyük ölçüde seleflerinin politikalarının bir devamı niteliğindeydi. Babası Akhenaton tarafından ortadan kaldırılan geleneksel çok tanrılı dini yeniden kurdu. Ayrıca Mısır'ın başkentini Thebes şehrine geri taşıdı ve büyük ölçüde izolasyonist olan babasının dış politikasını tersine çevirdi.

Tutankhamun, inşaat projeleriyle de tanınıyordu. Luksor tapınağı ve Karnak hipostil salonu dahil olmak üzere çok sayıda tapınak ve anıt inşa etti. Ayrıca mezarının keşfedildiği Kom el-Hettan Mortuary Tapınağı ve Krallar Vadisi'ni inşa etti.

Tutankhamun'un saltanatının dokuzuncu yılında, 19 yaşında bilinmeyen bir nedenle öldüğüne inanılıyor. Yerine sadrazam ve nihai halefi olan Ay geçti.

 

Tutankhamun was an Egyptian pharaoh of the 18th dynasty, during the period of Egyptian history known as the New Kingdom. He ascended to the throne in 1332 BC and is believed to have died in 1323 BC. He is most famous for his intact tomb, discovered in 1922 by Howard Carter.

Tutankhamun's reign was relatively short and his rule was largely a continuation of the policies of his predecessors. He restored the traditional polytheistic religion, which had been abolished by his father, Akhenaten. He also moved the capital of Egypt back to the city of Thebes and reversed the foreign policy of his father, who had been largely isolationist.

Tutankhamun was also known for his building projects. He constructed numerous temples and monuments including the temple of Luxor and the hypostyle hall of Karnak. He also built the Mortuary Temple of Kom el-Hettan and the Valley of the Kings, where his tomb was discovered.

Tutankhamun is believed to have died in the ninth year of his reign, at the age of 19, from an unknown cause. He was succeeded by Ay, who was his grand vizier and eventual successor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.