,, ,

Milletvekili Özkan Yalım çalışanlar ve emekliler sefalete sürükleniyor

Siyaset 01.12.2022 - 13:40, Güncelleme: 01.12.2022 - 13:40 3927+ kez okundu.
 

Milletvekili Özkan Yalım çalışanlar ve emekliler sefalete sürükleniyor

Milletvekili Özkan Yalım çalışanlar ve emekliler sefalete sürükleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım memurun, emeklinin ve işçinin her geçen gün alım gücü düştüğünü ifade ederek, ülkeyi yönetenlerin çalışan kesimi ve emeklileri açlığa, sefalete sürüklediğini söyledi. Türk-İş'e göre açlık sınırının 7 bin 785 lira, yoksulluk sınırının 25 bin 365 lira, bekar bir çalışanın yaşama maliyetinin ise 10 bin 171 bin lira olduğunu belirten CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yeni işe başlayan bir memurun 9 bin 300 lira aldığını bunun bir rezillik ve çalışan tüm kesimi sefalete sürükleme olduğunu vurguladı. Memuru, emekliyi ve işçiyi sefalete sürükleyenlerin 5’li çetelere ve gizli ortak oldukları şirketlere para dağıttığını söyleyen Yalım, “Başkalarına gelince para akıtan ülkeyi yönetenler memurun, işçinin ve emeklinin sefilleşmesine göz yummaktadırlar. Kesinlikle Erdoğan'ın memur ve emeklilerle ilgili sorunu vardır. Buradan bu anlaşılmaktadır.  Memur ve emekliler her geçen gün gelirleri artmadığı için alım gücü düşüp fakirleşmektedirler. Temmuz ayında 600 gramlık bir beyaz peynir 48 liraya satılırken yılbaşı gelmeden aynı peynir 92 lira olmuştur. Bu peynirin yüzde 92 zamlanması demektir. Yeniden değerleme oranı yüzde 122.29 olmuşken memura yapılacak zam oranı da bu orandan fazla olmalıdır. Yazıklar olsun” dedi.
Milletvekili Özkan Yalım çalışanlar ve emekliler sefalete sürükleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım memurun, emeklinin ve işçinin her geçen gün alım gücü düştüğünü ifade ederek, ülkeyi yönetenlerin çalışan kesimi ve emeklileri açlığa, sefalete sürüklediğini söyledi.


Türk-İş'e göre açlık sınırının 7 bin 785 lira, yoksulluk sınırının 25 bin 365 lira, bekar bir çalışanın yaşama maliyetinin ise 10 bin 171 bin lira olduğunu belirten CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yeni işe başlayan bir memurun 9 bin 300 lira aldığını bunun bir rezillik ve çalışan tüm kesimi sefalete sürükleme olduğunu vurguladı.


Memuru, emekliyi ve işçiyi sefalete sürükleyenlerin 5’li çetelere ve gizli ortak oldukları şirketlere para dağıttığını söyleyen Yalım, “Başkalarına gelince para akıtan ülkeyi yönetenler memurun, işçinin ve emeklinin sefilleşmesine göz yummaktadırlar. Kesinlikle Erdoğan'ın memur ve emeklilerle ilgili sorunu vardır. Buradan bu anlaşılmaktadır.  Memur ve emekliler her geçen gün gelirleri artmadığı için alım gücü düşüp fakirleşmektedirler. Temmuz ayında 600 gramlık bir beyaz peynir 48 liraya satılırken yılbaşı gelmeden aynı peynir 92 lira olmuştur. Bu peynirin yüzde 92 zamlanması demektir. Yeniden değerleme oranı yüzde 122.29 olmuşken memura yapılacak zam oranı da bu orandan fazla olmalıdır. Yazıklar olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.