,, ,

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül Yunanistan ve AB sözcüsünün açıklamalarını eleştirdi.

Siyaset 04.10.2022 - 17:32, Güncelleme: 04.10.2022 - 17:32 5165+ kez okundu.
 

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül Yunanistan ve AB sözcüsünün açıklamalarını eleştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül Yunanistan ve AB sözcüsünün açıklamalarını eleştirdi.
MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Türkiye ile Libya arasında hidrokarbon alanında imzalanan mutabakat zaptı ile ilgili Yunanistan ve AB sözcüsünün açıklamalarını eleştirdi.   "Bu açıklamalar, akıllara zarardır. İki egemen devletin uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler ilkelerine uygun olarak yaptığı anlaşmalar, AB Komisyonunu neden rahatsız etmektedir? Gerçekten sormak istiyoruz; bölgesel istikrarı kim bozuyor? Uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin AB'ye üye olarak almak, bölgesel istikrarı bozmuyor mu? Yunanistan'ın, Lozan ve Paris anlaşmalarını hiçe sayarak, gayri askeri statüdeki adaları silahlandırması bölgesel istikrarı bozmuyor mu? ABD tarafından orantısız ve gerekçesiz olarak Yunanistan'a silah sevkiyatı ve orayı askeri üslerle donatması, bölgesel istikrarı bozmuyor mu?" Türk milletinin milli politikalar ekseninde birbirine kenetlenmesi gerektiğini ifade eden Bülbül, "Türkiye'ye düşmanlık duyan odaklara sessiz kalmadan hadlerini bildirmek sadece iktidarın değil bu vatanın ekmeğini yiyip suyunu içen herkesin görevi ve sorumluluğudur." diye konuştu.
MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül Yunanistan ve AB sözcüsünün açıklamalarını eleştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Türkiye ile Libya arasında hidrokarbon alanında imzalanan mutabakat zaptı ile ilgili Yunanistan ve AB sözcüsünün açıklamalarını eleştirdi.

 

"Bu açıklamalar, akıllara zarardır. İki egemen devletin uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler ilkelerine uygun olarak yaptığı anlaşmalar, AB Komisyonunu neden rahatsız etmektedir? Gerçekten sormak istiyoruz; bölgesel istikrarı kim bozuyor? Uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin AB'ye üye olarak almak, bölgesel istikrarı bozmuyor mu? Yunanistan'ın, Lozan ve Paris anlaşmalarını hiçe sayarak, gayri askeri statüdeki adaları silahlandırması bölgesel istikrarı bozmuyor mu? ABD tarafından orantısız ve gerekçesiz olarak Yunanistan'a silah sevkiyatı ve orayı askeri üslerle donatması, bölgesel istikrarı bozmuyor mu?"

Türk milletinin milli politikalar ekseninde birbirine kenetlenmesi gerektiğini ifade eden Bülbül, "Türkiye'ye düşmanlık duyan odaklara sessiz kalmadan hadlerini bildirmek sadece iktidarın değil bu vatanın ekmeğini yiyip suyunu içen herkesin görevi ve sorumluluğudur." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.