,, ,

Menderes yangınında şehit olan pilotun cenazesi Eskişehir'e uğurlandı

Gündem 19.09.2023 - 15:22, Güncelleme: 19.09.2023 - 15:22 2520+ kez okundu.
 

Menderes yangınında şehit olan pilotun cenazesi Eskişehir'e uğurlandı

İzmir’deki orman yangınına müdahale ederken kaza kırıma uğrayan helikopterde hayatını kaybeden pilot Mehmet Akif Tutuk’un cenazesi, Eskişehir’e uğurlandı
İzmir 'in Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale için Tahtalı Barajı 'ndan su almaya çalışırken kaza kırıma uğrayan helikopterde iki Kırkız mürettebat üyesiyle hayatını kaybeden pilot Mehmet Akif Tutuk'un (29) cenazesi Eskişehir 'e uğurlandı. Menderes Devlet Hastanesi morgundan otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna götürülen cenaze, buradaki işlemin ardından Türk bayrağına sarılı tabutla Kemalpaşa'daki Yangın Ekip Merkezi'ne getirildi. Cenaze, Orman Genel Müdürlüğü personeli tarafından helikopterle Eskişehir'e uğurlandı. Kahramanmaraş doğumlu Tutuk'un, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İşletme ve Gaziantep Sivil Havacılık Pilot Okulundan mezun olduğu ve 6 yıldır pilotluk yaptığı öğrenildi. Tutuk'un cenazesinin yarın öğle vakti Eskişehir Odunpazarı ilçesinde defnedileceği bildirildi. - Kaza Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 16 Eylül'de öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alana yayılan alevlerin sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.   Yangına gece saatlerinde gece görüş özelliği bulunan 3 helikopter müdahale etmişti. Helikopterlerden biriyle irtibat saat 23.53'te kesilmiş, yapılan araştırma sonucu helikopterin su aldığı Tahtalı Barajı'na düştüğü belirlenmişti. 4 personelin görev yaptığı helikopterin Kırgızistan uyruklu ikinci pilotu İsabekov Erkinbek, kurtarılarak Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Helikopterdeki Mehmet Akif Tutuk ile Kırgız mürettebat üyeleri Agaev Olek ile Ianshanlo Lamzar'ın bulunması için arama kurtarma çalışması başlatılmıştı. Baraj gölünde yapılan çalışma sonucu Olek ile Lamzar'ın cenazelerine dün, Tutuk'un cenazesi de bu sabah ulaşılmıştı.
İzmir’deki orman yangınına müdahale ederken kaza kırıma uğrayan helikopterde hayatını kaybeden pilot Mehmet Akif Tutuk’un cenazesi, Eskişehir’e uğurlandı

İzmir 'in Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale için Tahtalı Barajı 'ndan su almaya çalışırken kaza kırıma uğrayan helikopterde iki Kırkız mürettebat üyesiyle hayatını kaybeden pilot Mehmet Akif Tutuk'un (29) cenazesi Eskişehir 'e uğurlandı.


Menderes Devlet Hastanesi morgundan otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna götürülen cenaze, buradaki işlemin ardından Türk bayrağına sarılı tabutla Kemalpaşa'daki Yangın Ekip Merkezi'ne getirildi.
Cenaze, Orman Genel Müdürlüğü personeli tarafından helikopterle Eskişehir'e uğurlandı.


Kahramanmaraş doğumlu Tutuk'un, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İşletme ve Gaziantep Sivil Havacılık Pilot Okulundan mezun olduğu ve 6 yıldır pilotluk yaptığı öğrenildi.
Tutuk'un cenazesinin yarın öğle vakti Eskişehir Odunpazarı ilçesinde defnedileceği bildirildi.


- Kaza
Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 16 Eylül'de öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alana yayılan alevlerin sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.

 

Yangına gece saatlerinde gece görüş özelliği bulunan 3 helikopter müdahale etmişti. Helikopterlerden biriyle irtibat saat 23.53'te kesilmiş, yapılan araştırma sonucu helikopterin su aldığı Tahtalı Barajı'na düştüğü belirlenmişti.
4 personelin görev yaptığı helikopterin Kırgızistan uyruklu ikinci pilotu İsabekov Erkinbek, kurtarılarak Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Helikopterdeki Mehmet Akif Tutuk ile Kırgız mürettebat üyeleri Agaev Olek ile Ianshanlo Lamzar'ın bulunması için arama kurtarma çalışması başlatılmıştı. Baraj gölünde yapılan çalışma sonucu Olek ile Lamzar'ın cenazelerine dün, Tutuk'un cenazesi de bu sabah ulaşılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.