,, ,

Menderes Samancılar Kimdir, Nerelidir? Menderes Samancılar Hayatı ve Biyografisi

Kimdir 21.10.2023 - 11:17, Güncelleme: 21.10.2023 - 11:17 4085+ kez okundu.
 

Menderes Samancılar Kimdir, Nerelidir? Menderes Samancılar Hayatı ve Biyografisi

Menderes Samancılar Kimdir, Nerelidir? Menderes Samancılar Hayatı ve Biyografisi
Menderes Samancılar 1 Mayıs 1954 tarihinde Adana’da doğmuştur. 8 çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya gelen Samancılar, orta birinci sınıfta okuldan ayrılmış ve bir mensucat fabrikasında işçi olarak çalışmaya başlamıştır. 1974 yılında bir gazetenin açtığı fotoroman kralı yarışmasında birinci olmuş ve 2 yılda yirminin üzerinde fotoromanda başrol oynamıştır1. 1975 yılında, yönetmenliğini Yılmaz Duru’nun yaptığı “İnce Memed Vuruldu” filmiyle sinemaya adım atmıştır. Oyunculuğunun yanı sıra senaryo, şiir ve şarkı sözü yazarı olarak da çalışmalarını sürdürmüştür. Sinema için “Kara Çarşaflı Gelin”, “Sis”, “Zıkkımın Kökü”, “Dönersen Islık Çal”, “Soğuk Geceler”, “Bereketli Topraklar Üzerinde” gibi filmlerde rol almıştır. 1989 yılında “Sis” filmiyle Antalya Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu, Adana Altın Koza’da “Zıkkımın Kökü” filmiyle en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazanmıştır. Uluslararası birçok yapımda oynayan Samancılar, edebiyat dergilerinden yayınlanan şiirlerinin yanı sıra öyküler de yazmıştır. 1999 genel seçimlerinde Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin Adana milletvekili adayı olmuştur. 2002 – 2003 yılları arasında, senaristliğini Mahinur Ergun ve Meral Okay’ın yaptığı yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı “Asmalı Konak” dizisinde rol almıştır. 2014 yılında Kanal D ekranlarında başlayan senaryosunu Sinan Tuzcu’nun yazdığı “Urfalıyım Ezelden” dizisinde başrol oyunculuğunu Bülent İnal, Öykü Gürman, Settar Tanrıöğen ve Dolunay Soysert, Meral Çetinkaya ile paylaşmıştır.
Menderes Samancılar Kimdir, Nerelidir? Menderes Samancılar Hayatı ve Biyografisi

Menderes Samancılar 1 Mayıs 1954 tarihinde Adana’da doğmuştur. 8 çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya gelen Samancılar, orta birinci sınıfta okuldan ayrılmış ve bir mensucat fabrikasında işçi olarak çalışmaya başlamıştır.

1974 yılında bir gazetenin açtığı fotoroman kralı yarışmasında birinci olmuş ve 2 yılda yirminin üzerinde fotoromanda başrol oynamıştır1. 1975 yılında, yönetmenliğini Yılmaz Duru’nun yaptığı “İnce Memed Vuruldu” filmiyle sinemaya adım atmıştır.

Oyunculuğunun yanı sıra senaryo, şiir ve şarkı sözü yazarı olarak da çalışmalarını sürdürmüştür. Sinema için “Kara Çarşaflı Gelin”, “Sis”, “Zıkkımın Kökü”, “Dönersen Islık Çal”, “Soğuk Geceler”, “Bereketli Topraklar Üzerinde” gibi filmlerde rol almıştır.

1989 yılında “Sis” filmiyle Antalya Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu, Adana Altın Koza’da “Zıkkımın Kökü” filmiyle en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazanmıştır. Uluslararası birçok yapımda oynayan Samancılar, edebiyat dergilerinden yayınlanan şiirlerinin yanı sıra öyküler de yazmıştır.

1999 genel seçimlerinde Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin Adana milletvekili adayı olmuştur. 2002 – 2003 yılları arasında, senaristliğini Mahinur Ergun ve Meral Okay’ın yaptığı yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı “Asmalı Konak” dizisinde rol almıştır.

2014 yılında Kanal D ekranlarında başlayan senaryosunu Sinan Tuzcu’nun yazdığı “Urfalıyım Ezelden” dizisinde başrol oyunculuğunu Bülent İnal, Öykü Gürman, Settar Tanrıöğen ve Dolunay Soysert, Meral Çetinkaya ile paylaşmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.